söndag 31 januari 2010

Att hänga upp en gitarr och kedjereaktionen detta medför

I dag har vi haft två mål. Det är viktigt för familjen att ha tydliga mål, annars blir det liksom ingenting. Innan jul skrev vi en lång lista på saker som vi skulle ta i tu med. Några saker står kvar. Men många saker blev gjorda också. Är så glad att jag har en man som också gillar listor. Eller egentligen är det inte själva listorna vi gillar, utan att kryssa över, stryka och vara färdig med alla måsten. Det är grejer det!

Ett av målen var att hänga upp gitarren på en för längesedan inköpt gitarrhängargrej. Den har vi haft liggande i en sådär fem år i väntan på bättre tider. Konstigt nog hittade vi den, det är ovanligt när det gäller saker vi har liggande för att använda senare. När man väl ska använda dem är de ofta borta. Sagt och gjort, gitarren skulle upp på väggen. Platsen vi utsett var dock upptagen. Av en extremt lång dracena. Att klippa av dracenan är ett av målen som stått kvar på Att-göra-listan från innan jul. Den stackars växten har för längesedan nått taket och nu liksom försökt böja på sig för att fortsätta sin strävan uppåt. Dessutom har den skjutit skott nerifrån så en ny stängel är på väg. Jaha, så innan vi kunde borra hål till gitarrhängargrejen var jag sådeles tvungen att fixa den där stackars dracenan. Men först var jag tvungen att leta fram något som den långa stängeln skulle stå i och rota sig. Upp och leta i köket. Det fick till slut bli vinkaraffen som fick offra sig. Fram med kniven. Den var slö, så den fick jag slipa. Men sen gick jag på dracenan, segt värre, men tillslut gick den av.

Nu var det bara att borra på... eller? Vi har betongväggar. Många. Detta är inget undantag. Satte i 4-mm-borret, stängde in barna i Johannes rum och sen gick det - inte alls. Borret var totalt nedslitet av idogt borrande i Johannes tak. Där sitter numera en repstege och ett par romerska ringar. Det var 16 hål. Då är det inte golf jag snackar om. Har nog aldrig sen pappan så svett. Jag fick byta borr och ta det tjocka 6-mm-borret i stället. Det gick bättre. Sen fick ukulelen komma fram också. Den ska jag lära mig att spela på nån dag.

Såhär blev det i alla fall. Undrar hur lång tid det tar för den nya dracenan att nå taket.