torsdag 9 juni 2011

Lite pisk mår man bara bra av!

Lite barnarbete är väl aldrig fel? Tja armarna var som spaghetti i början av den här veckan, för vi har äntligen flyttat upp till övervåningen på landet för att sova. Det behövde bara dammas, skulle man kunna säga. Det visade sig inte bara vara så bara.

 Om du kollar framför mattpiskan ser du faktiskt ett rökmoln. Madrasserna dammade så man trodde det var eldsvåda på gång, jag har aldrig sett något liknande!!! Helt galet. Inte konstigt att Joachim (som är dammallergiker) höll på att kvävas första natten och fick flytta ner till soffan. Då låg vi alltså inte på madrassen utan hade vår uppblåsbara på golvet med den blå-vit-randiga madrassen i sängen bredvid.

Tagelmadrasserna (den här är den som var i finast skick, men SJUKT dammig) får åka i sopen direkt, vi behåller kanske den blåvita i skumgummi som undermadrass. Den verkar nyast och jag har piskat tills blåsorna växte sig stora på händerna. Jag var lite mörkrädd på den nya våningen och det var barnen också, men jag tror man vänjer sig. Så himla skönt att ha en krass Joachim att luta sig mot. Han är tryggheten själv. Det var väldigt varmt där uppe, så det gäller att vädra ordentligt på dagen. Men övervåningen är ju så fin så fin! Här kommer ett par "gamla" bilder på sovrummen.

 Här sover Joachim och jag. Fåtöljen har fått flytta och den ska få ordentligt med pisk framöver, hehe.

 Här sover barnen. Vi ska flytta in sängen från vårt sovrum, den är 110 cm bred och lite för smal för oss båda, så Johannes ska få den. Gabriel sover fortfarande i resesängen, vilket känns helt rätt ett bra tag till.