onsdag 2 maj 2012

Rundvandring i paradiset

Jag har så mycket att visa från en helt underbar Valborgs- och första maj-helg! Här är Valborgsaftonens grillmiddag som intogs inomhus eftersom det inte var så himla varmt ute då. Det här är en som Joachim kallar det "ögonblicksbild".

Det blev en majbrasa också, dock utan kör. Jag försökte entusiastiskt sjunga "Vintern raaasat ut bland våra fjällar!" Johannes kollade på mig som om jag vore galen och bad mig skippa det. Som vanligt fick vi nästan inte fyr, trots massor av torr ved och tändvätska. När vi precis givit upp tog det sig äntligen. Det bästa med detta eldningsställe är att det inte blåser här. Det är inte så bra när man ska försöka få eld, men sen är det väldigt bra eftersom brasan bara brinner inåt och man får jobba som en gnu för att lägga in allt från kanterna i mitten så att det inte ska slockna. Men för säkerhets skull har vi dragit ner vattenslangen också. Sen bar vi allt i den högra högen till elden också. Bra för armmusklerna.

Eldningen är sköna timmar. Barnen och vi kommer in i en väldigt speciell stämning, svårt att beskriva. Eld är ursprungligt på något vis, precis som vatten. Livsnödvändigt. Men ibland får vi vråla lite på Johannes när han plötsligt tycker att elden är en lite för nära lekkamrat. Samtidigt måste man få prova lite när man är nästan halv-stor.

Johannes inviger sitt snickarbälte. Gabriel fick också en egen liten "hammale" och en maskäten bräda. Praktiskt, för där fanns det förätna hål att sätta spiken i.

Jag skrev ju sist efter att vi varit på landet och röjt att formen på tomten kommer fram mer och mer. Här ser man det.

 Här också. 

 
Jag tror att vi kanske har den vackraste tomten som finns just nu?! Det här är ingången till den av Johannes döpta "Indianskogen". Man blir överväldigad.

 Här är "soffan" mitt i Indianskogen. Ett ställe att pausa på. 

Efter en liten bit till kommer man ner till en lilla av våra två bäckar, det går en på var sida om tomten som sedan möts och rinner ner till sjön. 

 Nu knatar vi upp till huset igen. 

Han som lät schakta den här ytan hade tänkt att det skulle vara en tennisbana här. Vi är glada att han gillade tennis!


Vi har plötsligt upptäckt ett nytt favoritställe, den lilla platsen utanför källardörren. Sol hela förmiddagen, helt insynsskyddat, lä, kanonvarmt. Här är perfekt för en liten uteplats och en utedusch! Tanken är, som jag sagt tidigare, att anlägga terassodlingar här i backen. Det blir ett himla jobb, men perfekt tror jag.  Nu måste jag bara visa den där bilden från hösten 2010 igen, hur det såg ut när vi kom hit!

Otroligt! 

Snart ska jag skriva om nya upptäckter vi gjort och visa lite knoppar i rabatterna och sånt.