onsdag 31 mars 2010

Påskförberedelser


I går föreslog jag att Johannes kunde göra påskkort till ett par kompisar. Han kämpade i början som vanligt och var redo att ge upp det hela. Att måla näbbar visade sig vara stört omöjligt. Men efter minst 10 övningsnäbbar släppte det och det blev riktigt kul att måla - också det som vanligt.


Här målar Johannes till en annan av sina stora kärlekar (sorry Åsa) - Linn. Det är två kycklingar som är kära. Johannes är den stora och Linn den lilla. Måste säga att han verkligen fick till det! Visst ser de lite blygt kära ut?!

Sen var det kompisen Elliots tur att få ett kort. Johannes lärde sig väldigt snabbt att göra harar med hopp i benen.

Ett annat av gårdagens projekt var att putsa fönster. I morgon kommer mormor och farmor hit för att inta årets påsk-smörgåstårta och då vill man ju helst att de ska se något om de tittar ut. Johannes var mig behjälplig och på sitt eget vis ville han att det skulle bli ännu renare när fönstret väl var klart, så han gick på med svampen igen.... Han sjöng också en underbar fönsterputsarsång som han hittade på.


Du kanske undrar varför han har en tygpalm i byxan? Det är ingen palm, ser du väl, det är ett svärd! Det gäller att alltid vara redo.