onsdag 16 juni 2010

Ditten och datten som hänt det senaste

I går var det dags för Gabriels ettårskontroll och vaccination. Han var livrädd för allt och alla , men vi klarade oss igenom det hela i alla fall. Däremot blev han mycket medtagen på kvällen och i dag med hög feber och dålig aptit. Men nu i kväll verkar han vara som vanligt igen.

Efter kontrollen gav i oss iväg för att fira skolavslutning på mitt jobb. Vädret var strålande och det är alltid något speciellt att sjunga Den blomstertid nu kommer. Barnen är finklädda och det ligger en skön stämning i luften. Men mycket är fortfarande oklart inför hösten och det råder en underliggande oro i alla vrår. I morgon ska jag vara med på en avslutnings- och avtackningsfest på hemlig ort och det kommer kännas mycket tråkigt att det är sista natten med "gamla gänget". Ett par av dem som började samtidigt, är födda samma år och utbildade samtidigt som mig (fast på olika orter), kommer försvinna och det känns tungt. De är dock glada och har fått nya jobb som de ser fram emot.

När jag sedan hämtat Johannes skulle vi ut på gården och får se en lapp sitta uppe i korridoren. "Bostadsbolaget säger att poolen måste bort i dag. Ring XXX, jag kan ingenting göra". Vi har samlat in till en ny, stor pool till gården eftersom de gamla gått sönder. Vår gård är också taket till vårt stora garage. Nu var Bostadsbolaget (med rätta tror jag) rädda för att taket skulle rasa eftersom det blir en stor tyngd på samma ställe. Men i dag står poolen kvar och jag har inte hängt med i grannskvallret så jag får återkomma i denna fråga. Johannes badade i alla fall i tre omgångar i går och var förstås jätteledsen över att poolen förmodligen ska bort. Känns som lite av sommaren blir förstörd om den försvinner faktiskt. Men man vill ju inte att garaget ska rasa heller... Fortsättning följer...

ELLER
Det är frågan

I dag har det varit fullt upp. Var först på MVC för att bli av med mitt hormonpreventivmedel och ersätta det med koppar. Är rädd att jag drabbats av biverkningar och förstår inte varför jag skulle krångla med hormoner över huvud taget (vilket jag dumt nog hållit på med de senaste 12 åren med vissa naturliga avbrott). Nu är det äntligen gjort i alla fall. Fick åka en sväng till jobbet igen eftersom min sedvanliga glömska hade lämnat kvar skötväskan där. Fick prata med mina goa, snart före detta kollegor en stund och det kändes bra och tråkigt samtidigt. Sedan bar det till stan för att försöka hitta någon avslutningspresent till Johannes förskolelärare, de är fyra stycken så det får inte vara för dyrt, samtidigt som jag vill att det ska kännas lite kul och speciellt. Gick i massor av affärer och köpte grejer på olika ställen, men hade sparat cellofan och en guldpappskiva som jag klippte till hjärtan. Fattar egentligen inte varför jag håller på och lägger ner så mycket tid (förmodligen någon underliggande önskan att bli omtyckt eller nåt), blir lite galen på mig själv. Sen vill jag ju, som du nog förstått vid det här laget, helst inte göra något halvdant. Såhär blev det i alla fall.

Hittade prisvärda (hoppas jag) zestjärn som man kan skala citrusfrukter med och få tunna, lite längre strimlor av det yttersta skalet. En av förskolelärarna som ska sluta och som är Johannes favorit fick också en extra påse med gelehjärtan och på påsen står det "jag gillar dig" och på andra sidan "du är bäst". Lade i ett somrigt kort i påsarna också. Fröknarna blev jätteglada och jag tycker de har gjort ett kanonbra jobb det här året, så det kändes kul att ge dem något de verkade uppskatta.

Nu har Johannes sommarlov i sju veckor. Den senaste veckan har han varit rätt instabil. Vet inte om det beror på en liten förkylning han har, sömnbrist eller helt enkelt en utvecklingsfas av något slag. Det har i alla fall varit lite tufft med mycket tårar, gräl och känslor. Däremellan har vi förstås våra goa stunder (till exempel hela danmarksresan) men vi får allt hoppas att det stabiliserar sig snart.

Vi åkte och handlade mat, Johannes och jag och sen hade jag tio minuter på mig innan jag skulle träna. När jag skulle byta om hade någon glömt att torka mina nytvättade träningskläder och jag fick mig ett mindre utbrott. Men jag rusade iväg i sista sekund i gamla, håliga brallor och någon t-shirt (skämsvarning) för jag ville verkligen träna i dag. Fick dra upp byxorna hela passet och försökte gömma mig i ett hörn. Blev av med en massa frustration i alla fall och kvällen blev bra hemma. Jag och Johannes kramades mycket efter en lite konfliktfylld eftermiddag.

Oj, nu blev det långt igen. Tack för att du orkade läsa allt!