söndag 15 april 2012

Vårenergitankning inför kommande vårjobbsurlakning

Nu fick vi äntligen några dagar på landet efter en väldigt kall och regnig inledning på påsklovet. Kallt var det också i huset när vi kom dit i onsdags eftermiddag. Joachim byggde ridderligt ihop nya sängen som jag sedan glömde ta kort på. Vi hittade också två likadana sängbord och plötsligt blev det som att vi fått ett eget hotellrum. Nåja. Men det kändes lyxigt i alla fall. Dagarna startades och avslutades med alla fyra familjemedlemmarna i sängen, vakna i varierande grad, och barnfilm på tjockteven.

Johannes fick börja använda trimmern. Som du ser är han mycket nöjd med det. Han trimmade väldigt noggrant.

Vem behöver vitsippsdalen i Botaniska när man har en egen? När solen tittade fram på torsdagen och alla vitsipporna slog ut, blev det magiskt! Det blir liksom inte mer vår än så här. Dessutom har fåglarna börjat sjunga. (Eftersom vår kamera är på reparation är några av korten tyvärr tagna med min mobil som inte ger landskapet ett dugg rättvisa)

Gabriel sov väldigt bra på nätterna vilket var skönt och här har han äntligen somnat för sin middagslur. Joachim fick vänta länge och blev både rörd och glad över denna fina syn. 

Pappa kom i fredags och den mesta tiden lekte han med Johannes genom att kasta en boll som Johannes skulle slå på med ett plastracket. Rekordet blev 26 och de måste ha kastat hundratals gånger sammanlagt. Sen blev det årets första bullfika i solen. Behöver man säga mer? En granne kom förbi. Han pratade om sig själv i en timme.

De sista timmarna sågade pappa vilket vi ju är väldigt tacksamma för och vi fortsatte röjningen av slänten på baksidan. Fantastiskt vilken skillnad det blir, hela formen på tomten kommer fram!


Lite plantering blev det också. Påskliljor har vi inte många (en) så jag satte några blommande lökar som jag hoppas vill komma igen. Våreldarna har stått i vårt köksfönster i en månad och började se trötta ut, så jag tänkte se om de kan ta sig i rabatten. Dessutom grävde jag ur runt ett av äppelträden (det som faktiskt gav frukt förra året). Där har det nämligen vuxit fullt med syrenskott, rotskott och gräs och vad jag har förstått ska det helst inte växa någonting runt träden som kan sno näring. Jag har också beskurit båda träden och särskilt nöjd blev jag med det nästan helt förstörda trädet som visserligen blev väldigt beskuret, men nu faktiskt börjar likna ett träd. Johannes trimmade också gräset väldigt noga runt stammen. Ska bli spännande att se vad som händer med det i år. Får försöka ta bilder nästa gång.

Av Åsa och Lucas fick vi krasse som Åsa frösått. Jag chansar på detta stället i den nya rabatten, men tyvärr kanske rådjuren äter upp det? Då blir jag ledsen. Håll tummarna.

Joachim har starkt ogillat den här grillen sen jag bestämde att vi skulle köpa just den modellen. Den är för låg, lite för liten och saknar framförallt en askpotta. Kanske fick den trots allt en liten upprättelse den här gången, eftersom köksmästaren (iförd samuraj-tofs under hela vistelsen) hela TRE dagar i rad lyckades få till perfekt glöd och stekyta.


Fredagen och lördagen var underbart fina. Vi vaknade till en knallblå himmel och temperaturen gick väl upp till 13-14 grader som mest. På lördagsförmiddagen efter frukost tog jag med mig kaffekoppen ut, satte mig på baksidan i solgasset och lyssnade på radion och fåglarna och en motorsåg i fjärran. Då kändes det som att jag var i paradiset. På radion pratade de om snö- och trafikkaos i Stockholm. Vi fattade nada.

SKÅL för en kommande vår och sommar! 

I dag har Joachim och jag varit helt apatiska och håglösa, förmodligen för insikten om ledighetens slut och den kommande tiden med extremt mycket jobb för Joachim och att det för mig stundar flera tentor jag har väldigt dålig koll på, fullt i schemat och mycket ensamansvar här hemma. Den här påskledigheten blev som tur var himla bra.