lördag 1 januari 2011

6 ÅR!

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, 
för det är Johannes födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!


Nyårsmeny

 Här stod vi i går vid tio i fem, vid Sjöfartsmuseet, tillsammans med massor av människor och väntade på GP´s fyrverkeri.

Gabriel tyckte helt klart att det mest spännande med detta var att kolla på alla bilar och annat som susade förbi alldeles nedanför oss.

Fyrverkeriet blev väl lite av en halv besvikelse, eftersom vi bara kunde se just halva, Stena-båten låg nämligen inne. En besviken suck gick genom publiken. Men det var ganska mysigt ändå på något sätt.

På hemvägen sedvanlig bergsklättring. 

 
Middag. När Johannes fick höra att vi skulle äta hummer sa han spontant: "Hummer är den äckligaste krabba jag har ätit!"

Vi är inte så vana vid att klyva hummer kan man lugnt säga. Det blev en röra av hummerkött med grön chili, lök och creme fraiche som gratinerades med ost i hummerns skal. Väldigt gott, men eftersom jag inte ätit skaldjur på mer än 10 år och först nu börjat "nosa" på dem ibland, åt jag inte så mycket. Det tyckte inte Joachim var synd direkt.

Rödbetsrisotto (lite rå rödbeta i för färgens skull) annars som vanlig risotto.

Tidigare i veckan frågade vi Johannes vad han ville ha till efterrätt på nyår och han räknade upp och berättade hela receptet till Gino (även om han inte visste vad det hette). Det hade han nämligen setts göra på Bolibompa och han visste exakt vad som skulle vara i och hur man skulle göra. Först kiwi, banan och jordgubbar som skärs i lagom bitar.

 Sedan riven vit choklad som man strör över. 

 In i ugnen i 5 minuter eller tills det fått fin färg. Sedan vaniljglass till. 

Som dessa gossar åt har man väl aldrig sett barn äta! Så till den milda grad att de inte kunde somna sen. Det var verkligen supergott och Johannes var väldigt nöjd med sig själv (och vi också förstås). När Gabriel tillslut somnade vid 23.40 och Johannes hade slocknat strax innan (väääldigt sent alltså och mäkta frustrerande) fick vi skynda att slå in resten av Johannes paket och duka fint inför morgondagens födelsedag. Vi hann faktiskt färdigt till ett par minuter innan tolvslaget då vi skålade. I år låg tyvärr inte båten inne och tutade på sitt pampiga vis. Men raketer - det såg vi.