fredag 3 december 2010

Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!

I onsdags firade vi en extra högtidlig födelsedag här hemma. Grattis kära älskling! Gabriel har virusinfektion i halsen, (förmodligen) svinkoppor och var vaken till halv fyra i natt, så jag gjorde klart det sista på tårtan strax innan fyra. Jag hade egentligen tänkt mig att göra i ordning allt på kvällen, gå upp tidigt och duka fint, plocka fram godsaker till frukost (ni hör stråkmusiken), sedan väcka alla - barnen skulle stråla, vi skulle med sång och pompa äta lyxfrukost alla glada och lyckliga! Nu blev det så att doktorn från Barnläkarbilen ringde och väckte Joachim när jag skulle ta fram allt, Joachim höll på att gå till jobbet, ovetandes om hur jag tänkt och fick praktiskt taget tvångshållas kvar där nere medan jag rusade omkring som en tok och fixade så gott jag kunde. Gabriel fick väckas och lite febrig men glad vara med i sången med mig och Johannes när pappan i huset tillslut fick komma upp och bli uppvaktad. Han blev dock jätteglad och stannade hemma en stund extra för att smaka allt gott!

Från svärmor och svägerska fick han en drös med delikatesser från Saluhallen och ett gott vin till. I botten ett foto av Mr jubilar himself.

Jag vill alltid ta en massa kort innan vi ska äta när vi har gäster, eller på jul och dylikt. Joachim tycker att detta är ett oskick, han är oftast vrålhungrig och ser ut att lida på alla sådana bilder. Här har vi lösningen! Mycket praktiskt!


Johannes hade också gjort ett underbart kollage där han och jag skrivit ut foton från dess han föddes och framåt på honom och Joachim. Dessa monterade han och skrev Pappa jag älskar dig och dekorerade. Men jag missade att ta en bild och Joachim tog den till jobbet. Får se om vi kan dokumentera den längre fram...

Trots sjuka barn och lite sömn blev det en ganska bra och uppskattad födelsedag ändå.