lördag 5 februari 2011

Svar från husägarna!

Här handlar det just nu om att komma igenom dagarna av feber, halsont och hosta. Gabriel har haft runt 39 grader i ett par dagar nu och Johannes pendlar upp och ner. Själv går jag runt på Ipren och Rinexin. Förkylt helt enkelt. Nätterna håller på att ta knäcken på oss, men jädrar vi är duktiga ändå på att inte hata varann, vilket vi ibland gör halv fyra när ingen vill vara uppe och vem-har-sovit-minst-kriget börjar.

Vi har fått svar på brevet med frågor till förra husägarna! Det var jätteroligt, men tyvärr inga bilder (ännu). Det som var nytt för oss var att denna familj inte ägt huset från början utan sedan 50-talet då det var eternitat och klart. Däremot fick vi numret till en släkting som tydligen är bra på att berätta, har koll och bor i området. Hoppas vi tar oss mod att ringa. Det skulle vara roligt att höra om det finns mer att få reda på. Det vi fick reda på var att en glimt av sjön synts en gång när ett "skogsbolag varit och sågat ner det mesta" och att de sju (!) syskonens pappa hade hållit på med några stora projekt, han verkade inte vara mycket för finlir. Den jättestora ängen nedanför huset lät han röja och schakta med avsikten att göra en tennisplan, vilket det aldrig blev. Den har dock klippts en gång per sommar och därmed hållits öppen, vilket vi är väldigt glada för (se kortet ovan).

Han hade tydligen också tagit dit en person med grävmaskin för att bredda bäcken, här ser man den med mycket litet vattenflöde efter sommaren, medan det senare på hösten var ett rejält flöde efter höstregnen.


Här ser man bäcken ringla sig fram lite längre in i skogen. Här någonstans hade pappan också grävt ur en damm. Numera är både bäck och damm igenväxta. Framför huset har det tydligen stått fler äppelträd en gång, det är det vi hittills fått reda på om trädgården. 

De fina golven är, som vi trodde, vit-såpade. Detta har inte gjorts alltför ofta, så just nu är de ömtåliga. De har dock lämnat kvar såpa i skafferiet.

Det här året skulle jag dock vilja ägna åt detta. Tomten, verandan och trädgårdsmöblerna. Måla, klippa, röja, fixa. Och Johannes - han ska få sin efterlängtade studsmatta!