söndag 5 september 2010

Förra helgen gjorde vi en utflykt till Gunnebo slott. Ett tag var vi där ganska ofta, men nu kom vi på att vi inte varit där sedan jag var gravid med Gabriel. Det blev pannkakor i parken, även om Gabriel mest av allt verkade vilja mata fåglarna eftersom det mesta hamnade på marken.

Det här trädet är ju en fantastisk lekplats för klättrande barn!



Inte så gåvänligt för en ettåring med gummistövlar, plötsligt stod Gabriel liksom dubbelvikt med fötterna och pannan i marken. Tur han lyckades missa de vassa stenarna.

Balansakt

De håller på att bygga upp en lekplats på Gunnebo som de vill ska vara ett föredöme för andra utemiljöer för barn. De ska integrera berget här bakom kossan Maj-Ros (ihålig och med klättergrepp, roliga hål och stegar) för att göra alla möjliga roliga grejer. Hoppas det blir av! På kossan samsades som mest 5-6 barn när vi var där.

Måste göra ett tillägg om att man ibland verkligen inser att man är familjen Svensson. När vi satt just här där det senaste kortet är taget ifrån, ser jag plötsligt att vår vagn står en bit ifrån oss och tycker det är lite konstigt. Men sen ser jag att det är en annan familjs vagn. Exakt samma märke/modell/färg, med familjens jackor hängande över handtaget, små barnstövlar, vattenflaska, blöjor och annat i korgen och lika kladdig och smulig som vår. Mamma, pappa och två barn. Storebror som inte vill gå hem. Småsyskonet sprang lite hit och dit ständigt påpassad. Lite som en spegelbild. Ganska trevligt ändå.