söndag 28 november 2010

Första advent

Har haft en lång lista med saker att göra i dag. Det har väl gått halvbra kan man säga, men jag har fått gjort en del riktigt tråkiga saker som att rensa i pappershögar, hittat platser för sådant som inte haft en plats utan stått halvt framme/halvt dolt på olika ställen, börjat rensa i högarna av skor, sortera och packa för små barnkläder. Fick också tvättat fönstren på övervåningen och pyntat lite grann inför middagen. Detta är saker jag hade velat gjort i går, men jag kanske fick en släng av Johannes virus för jag var otroligt trött och sov på dagen. Gabriel hade också varit vaken några timmar med mig på natten vilket ju inte gjorde mig piggare. Fortfarande är hans sömn inte helt hundra, men var bra mycket bättre i veckan. Han är för övrigt extremt allting, klättrar och kastar, så vi får se hur det går med julsakerna som ska stå i fönstren i år. Det är i alla fall väldigt fint med snö ute! Det gör verkligen adventstiden än mysigare än vanligt.

Mycket kallt Kronhusbesök följt av febervärme

Vi tog en tur till stan i går och hade tänkt flanera runt lite överallt och titta på jul-Göteborg. Vi parkerade vid Casinot och redan där bet en isvind tag i oss och vi kyldes ner in i bara märgen på väg till Kronhusbodarna.

Jag hade gjort värsta reklamen för Johannes om den fina gottaffären och tänkte att där vill han nog ha något fint lördagsgodis. Icke. Han tyckte det var kass och ville gå därifrån. Men pepparkakshuset gillade han att titta på. Det var nog det enda.

 Det bästa av allt var den här eldkorgen. Här kunde vi stått hela dagen om Johannes fick bestämma. Vi gick också in på julmarknaden men "här finns ju bara massa stickade grejer" tyckte den för dagen kräsne sonen.

Halvt ihjälfrusna gick vi till bilen, åkte till en "riktig" godisaffär och sen hem. När vi åt middag lite senare ville Johannes  inte äta och hans kinder var rosiga. Vi tog febern och den var nästan 40 grader!!! Han fick världens huvudvärk och bara låg i fåtöljen. Jag fick åka till stormarknaden och köpa två sorters febernedsättande. Jag skrev på FB att Johannes fått detta och då ringde hans förskolekompis mamma och sa att kompisen fått exakt samma symptom samtidigt. Pillren hjälpte i alla fall och Johanens blev piggare på kvällen. I dag har han varit nästan bra men är väldigt röd i halsen. Inte konstigt att ett iskallt stadsbesök var ganska ointressant