tisdag 20 mars 2012

En hemlighet som uppdagades första dagen på landet

 Direkt när vi kom fram pilade Johannes upp i sitt äppelträd för att kolla läget. Läget var stabilt.

 Här ser du resultatet av våra farhågor med pumpen. Den funkade!

Förra året kom vi tillsammans med vitsipporna. I år försvann snön tidigare och vi fick se snödroppar på massor av ställen. Våra snödroppar.

Hade egentligen inte tänkt göra något mer än att fixa med vattnet och kolla så att huset stod kvar, men jag började rensa lite i den rostiga grytan här bakom, där vi har tänkt ha kryddor. Sen bara råkade jag fortsätta på marken där det var gräs och halvmeterlånga vissna stänglar av blommor som inte blev så fina som jag hoppats på sensommaren. Ganska snabbt fick jag medhjälpare.

Blir alltid lika sur på mig själv när jag inte tar före-bilder, men jag hittade en liten glimt av hur det såg ut här förra året vid påsk. Man kan inte tro att det en gång varit....

En rabatt! Vi hittade en hel rad med stenar som varit övervuxna ett antal år! Johannes var väldigt skicklig på att gräva upp dem.
Såhär fint blev det! Jorden är sandig och porös, jag blir så sugen på att sätta massor av blommor! (Sen vet jag ju att man inte ska ha rabatter intill huset, men vi får göra något åt det en annan gång....) Eller så kanske vi ska sätta drivbänkar här? Tål att tänkas på!

Visst börjar det klia i planteringsfingrarna?!