tisdag 23 februari 2010

Vinterpromenad i Majorna

I går gick vi på en liten vinterpromenad. På vägen besökte vi en pizzeria. Det var gott.

  Det gäller att kolla vad man kan hitta för kul i snödrivorna.

 Kolla mina DIAMANTER!!!

  Små nätta snödrivor......eller inte. Vem står där på andra sidan gatan?

 Jaha, hålla diamanterna med en arm och gräva med den andra. Man får inte missa något fynd. 

 Kolla vad jag kan! Lägg märke till släktdraget tungan


Härliga snödrivor på Slottskogsgatan. Lägg märke till den vänliga cyklisten som lyfte cykeln upp i drivan för att släppa förbi barnvagnen. Folk är överhuvudtaget tillmötesgående och man skrattar lite i samförstånd när det blir trångt. Man har något gemensamt. Trevligt!

 Här brukar vi ibland sitta på somrarna. En mysig plats där man har överblick över Mariaplan. De snöklädda möblerna blir nästan som en installation. Kolla snöhörnen på borden, hur kan de bli så skarpa? Coolt! 

En snöängel är alltid bra att göra! 

Snö till midjan. Här fick vi också höra första frasen i sången "Jag ser det snöar..." för full hals. Många gånger.
Man får gå på rad när det är trångt. Här försöker jag se ut som jag går, fast jag står still. Pappan tycker nämligen inte om arrangerade bilder.

Välinpackad och ivrig att se allt, vilket inte är lätt genom det lilla, lilla hålet i regn(snö)skyddet.

Nämen, vad var det här för bild nu då? JO det är dagens tips för den som blivit halvt förfrusen i Majorna. Gå in i Systemets luftsluss. Skicka in gubben att handla och stå själv kvar och värm dig i varmluftsutblåset. Mycket skönt! 

Enligt vissa källor kan man inte passera denna reklampelare utan att krypa under den. Varje gång! Det har blivit svårare och svårare denna vinter. Men under ska man. Alltid.

Sen kom vi hem. Nöjda och mätta. 

Kommentera?!

Jag har fått massor av frågor, via andra kanaler, om hur man kan kommentera bloggen. Nu hittade jag en inställning som gör att alla kan kommentera fritt, utan att logga in eller så. Anonym kan man va, så nu får jag bara hoppas att ni är skonsamma mot mig! Kommentera gärna, roligt att se om någon läser. Kram, kram!