fredag 6 april 2012

Gener?

Johannes vägrar inse att han gillar att sitta med mig och mina stora påse med pryttlar och papper och frossa i kreativitet. Tänk så många barn som skulle MÖRDA för att få sitta med en engagerad mamma som vill hitta på och hjälpa och trixa och pilla. Vad får jag höra när jag, efter några utbrott över svårigheter med att klippa ut hare, kommer på den briljanta idén med en klippt gräsmatta? "Alltså - Jag ÄR ingen pysselkille, mamma!" Men jag menar - kolla! Så mamma (Johannes mormor alltså) jag vill inte ta ifrån dig glädjen av denna tavla som Johannes kämpat med. Han var ju väldigt glad att få ge dig den. MEN. Vi kan säga såhär. JAG kommer aldrig få några kort och tavlor av mina eventuella barnbarn. För Johannes kommer (i sitt tycke) förskona dem från sina hemska barndomsminnen. Joachim tröstade mig dock med att visan varit likadan med nästan allt Johannes nu är väldigt glad över att han kan, som att rita, knyta skorna, spela gitarr (har jag berättat om det?), skriva, läsa etc. Fattar inte var han fått det här ifrån?

När jag stod i röntgenkliniken häromdagen och inte fick till mina första två bilder på underkäken ville jag vråla väldigt fula svordomar, slita röntgenapparaten från väggen och kasta ut den genom fönstret, ta kraniehelvetet och kasta ut det med! Sen var jag trots allt ganska nöjd när jag gick därifrån och bilderna till slut var riktigt bra.

Konstigt det där.

Speldjävulen väcktes inte riktigt... men nästan

Den här veckan har det inte hänt så mycket känns det som, vet inte var den tog vägen. Jo Joachim jobbade mycket kväll och jag hade i går den sista tentan innan påskuppehållet som jag är otroligt tacksam för att vi har. Dessutom var jag på Kasino Cosmopol på tjejpokerkväll för nybörjare med ett par av mina kära mammakompisar. En mammakompis jobbar där och hon hade ett litet utställningsbord där hon sålde party-lite-saker. Det visade sig otippat vara väldigt många män på tjejpokerkvällen (man får ju enligt lag inte utesluta någon) och många proffsspelare. Men det var roligt att lära sig hur man spelar och det var riktigt spännande när man gick in och satsade. När jag vann min första hand efter kanske 1,5 timme på en triss i 10:or då hade jag superhög puls och adrenalinet kickade in. Detta var ju en turnering och de fyra bästa skulle få en mindre summa pengar. Jag, som hade tenta dagen efter, kände mig lite stressad för jag visste ju att jag inte skulle vinna, men drog ändå hem en del potter. Tillslut spelade jag vågat med flit och åkte ut, någon tid efter mina kompisar. Sen var det hem och sova lite innan tentan dagen efter. Glad fortsättning på påsken!