måndag 4 oktober 2010

Oplanerad dag på landet

 Vi skulle egentligen inte åkt till huset den här helgen, för det verkade som att Joachim skulle behöva jobba i söndags. Men nu blev det inte så i sista stund och vi åkte i går i alla fall. Dagens mål var att få gräsmattan klippt.
Jag har lärt mig något nytt om ekar och det är att de inte bara fäller löv utan väldigt mycket kvistar på hösten också. Kändes som en väl stor utmaning för gräsklipparen och därför började barnen och jag den första timmen, som var regnfri, med att kratta och ösa. Nåja, först sköt Johannes med sin nya pilbåge (ej hemgjord, sorry) och tillhörande sugproppspilar (lagom farligt för ögonen på oskyldigt förbipasserande).

Han var hur duktig som helst på att manövrera skottkärran. På något sätt kändes det som att barnen verkligen "landade" i går. Jag kan inte nog poängtera hur mycket vi har längtat efter detta.

Medan vi andra höll på i trädgården stod husfar vid grillen och precis när maten var klar, kom de första dropparna från himlen. Attans, där rök den gräsklippningen som ju precis var färdigförberedd. Vi bestämde oss för att äta ute, det var ganska skönt i luften och vi var varma av allt krattande. Den här bilden tog jag för att det var så himla grönt allting plötsligt, haha. Är vi inne i en grön period månne?


Regnet fortsatte att ösa ner, Gabriel sov, jag rensade ut gamla sängkläder och Johannes och Joachim tog en långpromenad i skogen. Men när de kom in och Joachim hade läst ganska mycket  för Johannes ur en gammal Pelle Svanslös-bok de hittat där uppe, ville jag ut igen. Jag ville ge mig på en enorma häcken vid vägen. Tycker att den ger ett litet tråkigt intryck när man kommer och man vill ju gärna att det ska se bebott och trevligt ut. Man kan väl lugnt säga att det blir skillnad i intrycket på dessa entréer?

 Före
 Efter


Den här häcken har fått växa sig vild länge! Jag gissar att den varit normalvid en gång, men den verkar föröka sig med rotskott och är nu minst två meter tjock. Jag tog den gamla häcksaxen och började ansa. Kan säga att det känns i kroppen i dag! Vi fick också inviga den nyinköpta grensaxen och herrejisses! Det var som att klippa i smör fast det var rätt tjocka slystammar och grenar vi tog. Kul!

 Johannes fick nys på häcksaxen och började gå loss på den ganska tilltufsade högra sidan (sett från vägen). Det var tungt för honom men oj vad han kämpade!

Vill bara avsluta med ett par små fynd Johannes gjorde i trädgården. Här en blomma från häcken och en liten ros som han plockade till mig! Gull!