onsdag 15 december 2010

Kärlek

Julbak, del 1

När Johannes såg denna bilden skrattade han och sa: "Vilken fart jag har!" Måste hålla med om att bilden blev illustrativ med hjälp av en viss inställning på kameran. Här bakas det alltså pepparkakor med frenesi. Det var i söndags och det tog nästan hela dagen. Johannes ville mest kavla och trycka former. När det var dags att ta bort degen mellan formarna dök det plötsligt upp trötthet, ont i huvudet eller andra mystiska åkommor....

Gabriel var ganska nöjd med att vara med pappa på nedervåningen, men tittade upp till oss och hälsade på då och då.

 Han fick förstås testa att kavla, men mystiskt nog försvann degen spårlöst.

Mitt i allt kom tre grannbarn och ringde på. De fick komma in och baka lite de med. Detta var nog Johannes höjdpunkt under dagen. Annars var hans tålamod för bakning och godistillverkning kanske inte på topp just denna dag.

Gillar verkligen hur hästarna blev. Vår deg (recept från min mormor) flyter ut lite så man vet aldrig riktigt hur slutresultatet blir, men goda - det blir de alltid! I alla fall enligt vår smak.

Galen av sockerchock? Här fixar vi det sista på Rocky road fudgen. En ny favorit som vi gjorde för första gången förra året.
 Som du ser innehåller den allt!

Vilket fint par! Det var dock inte knäckens dag i söndags. Första satsen blev bränd och den andra inte färdig för att vi var rädda att den skulle bli bränd... Nej, knäcken fick vänta tills dagen efter. Vi fick alltså julbaka i två dagar detta år. Det gick troll även i fudgen (alltså mormors gammaldags fudge, inget annat) även den blev bränd första omgången, men sen gjorde vi två omgångar till, varav i alla fall den ena blev riktigt bra. Fortsättning följer.