söndag 7 november 2010

Sjöutsikt!!!

När man går förbi vårt hus och fortsätter vägen fram ser man att landskapet öppnar sig och att grannarna längs vägen har en fantastisk sjöutsikt. Man kan ju inte låta bli att känna att det skulle vara rätt fräckt att ha en sådan utsikt själv.... I fredags när familjen var ute och gick just här kände jag att hmmm - vi borde egentligen kunna se sjön, men det är en himla massa träd i vägen. I går åkte mamma och jag upp själva till huset och hon tyckte spontant att hon såg sjön mellan träden, men vi (jag) avfärdade det med att det nog var himlen. Men sen - faktiskt, faktiskt, faktiskt, så såg vi den! När solen lyste i vattnet såg vi att det var sjön!!!! Vilken lycka! Om vi röjer ordentligt på södersidan av tomten så kommer vi att få jättefin sjöutsikt både från tomten, från vardagsrummet och det stora sovrummet på övervåningen! TJOHOO! Mamma och jag skuttade runt som lyckliga barn!

Vi gick loss med slägga och diverse verktyg för att slå sönder ett av de väldigt välbyggda (men fuktförstörda) skåpen i källaren. Det lyckades tillslut och blev flera skottkärror med plankor och flera säckar fanér och skräp. När vi åkte hem fick vi med två säckar kemikalier och fyra säckar skräp att slänga.Det finns mycket, mycket mer.... men vi får ta lite i taget.

Vi kunde flytta in utemöbeln till detta rum i stället för i "kanotrummet" som är det fuktiga rummet. Där fick vi äntligen installerat avfuktaren. Det är så kul när det går framåt hela tiden, mycket återstår men man ser trots allt verkligen skillnad! Jag skulle så småningom vilja sprutmåla källaren vit, det hade varit ett lyft.

Tänk att den här lilla "resväskan" tydligen ska vara fantastisk på att förändra klimatet i sådana här utrymmen. Svårt att förstå tycker jag men vi hoppas att det ska funka! Tack snälla mamma för all hjälp!