söndag 19 december 2010

Glöggmys!

I går vad det så dags för glöggmyset som jag nämnt tidigare. Vi bjöd på grönkålspaj, vörtbröd (varav ett hembakt som gåva från en förälder i klassen), pepparkakor, ädelost, julgodis och förstås - glögg. Fyra sorter. Det var ganska stressigt att få ihop allt och för min del brukar jag ångra mig gruvligt att jag någonsin bjuder in gäster sådär en timme innan de ska komma. Men det går över sen.

Julgodiset gick åt, särskilt marsipan- och mandelmassegodiset vilket jag blev lite förvånad över. Vi fick fylla på ett par gånger, även pepparkakorna. Det var kanske ett gott tecken?!

 De första gästerna på plats. Flera stycken (8 vuxna och barn) tackade nej i sista minuten på grund av sjukdom, men vi blev 20 tillslut ändå.

Tack vare det mesta vi kunde plocka fram som gick att sitta på, kunde alla få en plats runt bordet. Barnen satt förstås inte still. Nej.

Gabriels hängslen ville inte sitta uppe så han körde hiphop-stilen. I övrigt verkade han trivas som fisken bland allt folk. Johannes var mycket nöjd efteråt och tyckte det var grymt med fri tillgång till sötsaker. Förutom att det var kul att träffa trevligt folk vi inte sett på ett tag, är det också grymt bra att ha gäster såhär lagom inpå julafton. Allt städande och pyntande är färdigt. Otroligt skönt! Bara julmaten kvar och det är ju det roliga.