måndag 17 maj 2010

Från stark till Tintin och lite däremellan

Vilken go´ känsla! Känner mig stark i dag. Stark! Kunde verkligen köra järnet på step up-passet. Sedan anade jag att jag fått tillbaka något lite av min forna smidighet när jag stretchade. Min kropp är långt ifrån det jag skulle vilja se i spegeln, men jag tänker ändå försöka njuta av att känna så här.

I dag har jag sökt förskoleplats för Gabriel, om 6 månader. Vi hoppas att han får plats på samma ställe som Johannes, för även om de inte går på samma avdelning kommer de ändå ha varandra i samma hus och dela utevistelsen i ett halvår. Jag tror inte Gabriel kan ha det bättre än att ha sin älskade storebror i närheten. Ändå känns det hemskt. Hemskt att tiden går så fort och hemskt att släppa iväg ännu ett litet gryn ut i verkligheten. Men det blir nog bra. Det blir det.

Johannes förbluffade mig i dag (igen). Han kan ju räkna plus den killen! 2 + 2, 3 + 2, 4 + 4, 4 +3, 6 + 0, 5 + 5, 1 + 3, 3 + 3, jisses amalia, han bara kunde! Vet att de har pratat om plus i förskolan, men det här?!? Var kom det ifrån? Han har också börjat lyssna på Tintin på kvällarna. Tintin. Jag kan dem utantill, för jag lyssnade också på Tintin om och om och om igen (på kasett - man var tvungen att vända på dem mitt i). Det svarta guldet, Castafiores juveler, Tintin i Tibet och så vidare och så vidare. Språket är inte så anpassat till barn. Därför har den sista veckan präglats av frågor typ; "Vad betyder det att man tiger?", "Vad är gisslan?" Han citerar långa stycken utantill. Några nya kraftuttryck poppar upp; "Anfekt anamma!" och "Bomber och granater!" Eller så utbrister han med Castafiores operaröst:  "IIIIRMA, Irma!!! Mina juveeler! Dom är booorta!" Väldigt roligt!

(Tyvärr har Tintin anklagats för att vara rasistisk. Visst - teckningarna av svarta är väldigt fördomsfulla i våra dagar, men jag, som är väldigt känslig för rasism och nästan enbart har lyssnat på handlingarna, tycker faktiskt tvärt om. Tintin har vänner över hela världen, han är ödmjuk inför alla slags folkslag och traditioner och det finns alltid både goda och onda utlänningar. Som liten fick jag bland annat "besöka" Tibet, Nordamerika, Balkan (i form av det påhittade Syldavien), Mellanöstern, Sydamerika och Afrika - överallt fanns det goda människor som hjälpte Tintin att lösa mysterierna. Självklart skall Tintin gestaltas av Tomas Bolme, Kapten Haddock av Åke Lindström och Dupontarna av Bert-Åke Varg. Men min absoluta favorit är Bianca Castafiore, som på ett enastående och underbart sätt får sin röst av Kjerstin Dellert.)

Bild från: comicbookdaily.com

Helgen i korthet

Vi har varit lite vissna i familjen så det blev en lugn kristi flygarehelg.

Fredag: Simskola för Johannes och pappa följde med och kollade var det låg

Lördag: Mysdag hemma, samt ner i källaren och packa ner ca 10 sorterade och uppmärkta påsar med barnkläder, bebisgrejer mm.

Söndag: Jag hjälpte Åsa att flytta till sitt nya hus och Johannes var på kalas hos en förskolekompis