tisdag 26 oktober 2010

EXZ16VZY6-djungeln

Nu har vi äntligen köpt en avfuktare, efter massor av research. Ändå var vi osäkra. Jag läste ännu mer fakta i dag och kom fram till att vi nog trots allt köpt fel. Vi ska inte ha en kondensavfuktare utan en sorbtionsavfuktare - det du! Jag kan nästan allt om skillnaderna vid det här laget. Dessutom finns det kombinerade varianter. Därför ringde jag nyss till butiken och undrade om jag verkligen köpt rätt ändå. Killen trodde helt klart att jag hade köpt rätt, men eftersom jag var lite enveten gav han mig numret till dem som levererar apparaterna. Där fick jag prata med Lennart som hade full koll på läget. Gött! Det är precis såna man vill prata med! När jag berättat om vår källares förhållanden visste han precis vilken vi skulle ha. Det var inte den vi köpt utan den (av samma märke) som är en sorbtionsavfuktare. Därmed måste vi byta. Vill ändå verkligen rekommendera  Elon i Sisjön som genast sänkte priset när jag sa att jag hittat ett bättre på nätet, gav mig bra och trevlig service, var helt öppna för att diskutera och byta apparat och inte fick mig att känna mig dum trots att jag (som vanligt) trasslade in mig i alla EXZ16VZY6-beteckningar och i slutet frågade efter om de inte hade den mer upphottade varianten - vilket var den felaktiga vi redan köpt, ooops!

Blev inget husbesök i helgen, tyvärr, tyvärr! Bjuder på några bilder från förra gången i stället. Gott med korv på verandan, tyckte Gabriel.

Apropå källaren, så måste vi tömma den på så gott som allt organiskt material eftersom det samlar på sig fukt. Där står många träföremål och de flesta tyvärr i dåligt skick att de mest ramlar isär. Det har bedrivits lite biodling vid huset och därför fanns 10-tals lådor med "ramar" (se skottkärran), i vissa fanns rester av vaxkakor. Visste du förresten att bin bygger nya vaxkakor av det vax som byggbina svettas ut i sina vaxkörtlar? I de sexkantiga cellerna lagrar de honung och pollen eller har dem som barnkammare. Visst är det fantastiskt? Vi sparade några trälådor i bättre skick som jag har tänkt att plantera blommor i framöver. Joachim slet som ett djur i källaren och slängde hur mycket som helst.


 Den här gamla tvättmaskinen kom till exempel fram i dagern.

Det står/stod några sådana här fina bord där nere. Tyvärr var de i dåligt skick och får bli ved, men åh vad fina tycker jag. Jag gillar formen!