söndag 4 mars 2012

Klassiskt, enkelt barnkalas utan krussiduller men med glada barn.

I går hade Johannes kalas och hela förmiddagen ringde det föräldrar och sa att barnen fått feber. Vi hade räknat med över 20 gäster men det kom 9. Alltså väldigt perfekt. Alla var bjudna och kände sig välkomna, men det blev ett hanterbart antal gäster (jo vi hade klarat några till, men det blev väldigt bra som det var). När barnen kom testade de alla grejer de hittade. Ingen hade varit hos oss innan, så det var ju lite spännande. Gabriel blev helt ifrån sig när hans älskade piratskepp blev ockuperat, men det löste sig och sen fick han ha det för sig själv. Tack för det, skönt med lite större barn på kalas! Det enda vi hade planerat var att jag skulle ta kort på alla när de gjorde sin fulaste grimas. Sen skulle vi kolla på dem på TVn. Det var väldigt uppskattat. Sen gjorde vi melodifestivals-följa-John. Alltså med ballonger och melodifestivallåtar. Här ser man Johannes leda det hela.

Det blev oväntat bra, jag undrade verkligen om denna enkla lek skulle gå hem. Till och med Gabriel hängde på och härmade. Sen gjorde vi lite dansstopp och sen var alla barnen så hungriga att det var dags för korv. Jag har lite fina bilder, men vill såklart inte visa barnens ansikten utan tillstånd. 

Som jag skrivit innan ville vi hålla det på en lagom avancerad (alltså inte alls) nivå och det här var dagens tårta! Massor med glassar i en skål och tomtebloss. En succé!

Fiskedamm hör ju till ett klassiskt kalas. Här fick Johannes napp. Gabriel tog det hela på allvar och ropade "Den vill jag ha!!" Johannes fick jättefina presenter och hjärtan på korten från alla tjejerna. Kan avslöja att tjejen i svart här är hans nuvarande fästmö. När hon kom berättade hon att hon inte tagit sin vita klänning, för den ska de ju ha när de gifter sig.

Så himla skönt att toppa veckan med detta, allt flöt på och Johannes var jättenöjd! Vi saknade förstås Johannes "gamla" vänner som vi tyvärr kände blev för många när vi nu bjöd 25 stycken till att börja med. Jag är i alla fall riktigt imponerad av mig själv den här veckan, halsfluss, tenta och kalas, jag mådde lite svajigt i början av veckan som jag skrev, men efter det har jag varit jättelugn. Det hjälpte nog att skriva av sig. Känns riktigt konstigt.... men bra! Hoppas det håller i sig.