måndag 27 september 2010

Liten kalasträff i nya lyan!

Min moster med man körde från Rindö, mamma, syrran och vår familj från Göteborg och samlades för ett litet invigningskalas i huset. Som synes är varmtröjorna på, än så länge finns bara ett element, vi hade alldeles för lite vatten med oss (vi hade tänkt sätta igång vattnet när vi kom, men det blev inte av och sen blev det inte av senare heller) men i övrigt fanns all utrustning för att hålla middag och dessert. Här mumsar vi mandeltårta efter mammas underbara recept.

 Det här fick bli helgens projekt - vedboden. En röra av sällan skådat slag. Vad kunde gömma sig för något här måntro?

 Vi började packa ur och sortera och minsann - fanns det inte en massa skatter här också?! Här ser man en zinkbalja och två zinkvattenkannor, nät, hinkar och räfsa. Det blev också ett par säckar skräp förstås.

 Gabriel ville också hälsa på efter sin middagslur, mycket spännande tyckte han.

 Här har vi minsann den lilla vedstaplaren i full gång. Björkved fanns det gott om, en stor del av innerväggen full i två rader. Vi hittade bland annat också en fin skottkärra, två hela pulkor, en gammal barnkälke, krukor i olika former, en trasig vedkärra, fönsterglas, en stor stege, stickor och flis till att sätta igång elden med och björkstockar som Johanna lade upp på loftet som man ser nedan.

Och här gömde sig otroliga mängder fina verktyg. Oj, oj, oj, oj! De ska för övrigt låsas in i huset.

En paus med korv på verandan satt inte fel. Ja, okej då, resten av mandeltårtan slank ner den med!

Tack kära familj för hjälp och sällskap och presenter!