onsdag 8 juni 2011

Middag med midsommarkänsla!

I söndags hade vi en del kokta ägg över, som inte gick åt till frukost. Jag föreslog att vi skulle göra den där rätten med sill, hackat ägg, dill, rödlök (fast det glömde vi köpa) som man häller brynt smör på och äter till färskpotatis. Sagt och gjort, jag gjorde min variant med stekt halloumi i botten och vi lade till hackad tomat och gräslök. Till detta hade vi förstås också gräddfilen, den så unikt svenska.

 Joachim hade köpt "Mor Brittas matjesill", den var fantastisk i konsistens och smak och jag åt faktiskt en bit, något jag inte gjort på 13-14 år. Alltihop tillsammans var så himla gott, Gabriel fick påfyllning tre gånger, Johannes var mer skeptisk. Men Joachim och jag fick en riktig midsommarkänsla. Såhär ska det va!

 Börjar det växa ut fiskfenor? 

Johannes har visst gjort ett eget tillägg på listan av saker att ta med till huset.

Vi får nog köpa ett par amplar så får man ju känslan av egenplockat innan vi anlagt ett riktigt jordgubbsland.
(bild lånad från Tradera)