tisdag 7 juni 2011

Förskolesommarfest med picknick, poängpromenad och A, B, C, D... ja var skulle det sluta?

I dag var det sommarfest i Slottsskogen med förskolan. Liiiite stressigt att komma iväg kan man lugnt säga, men det gick tillslut. Picknick, poängpromenad (vi vann!), barnkör och ringdans. En riktigt mysig kväll och varmt var det!

Gabriel trivdes som fisken i vattnet och vips var han borta flera gånger. En gång drog hans polare Malte, 2,  med honom in i skogen och de sprang så fort de små benen bar dem och vi föräldrar efter.

 Barnkören var bedårande och de sjöng först några sånger om allt möjligt för att sedan börja med alfabetssånger från "Majas alfabet". Först blev det A-sången, sen B-sången, sen C-sången (nu började publiken titta lite på varann), sen D-sången (man började räkna i huvudet, hur många bokstäver finns det?), E-sången (lite nervösa fniss), F-sången (har vi nog med batteri i kameran?).
- Och nu går vi över till lite andra sånger! kvittrade härliga Monica och sen sjöng de några sånger till. Dock ej alfabetsrelaterade. (Publiken drog en liten lättnadens suck)

Sen blev det ringdans för fullt och Gabriel tog tag i sin absoluta favoritfröken och mig och han njöt i fulla drag av sång, dans och gemenskap, det märktes.

Johannes dansade med sin bästis Jacob på andra sidan ringen, lika glada de med! 

Regn i luften, men vackert är det ju i Slottsskogen, det kan ingen förneka! Nu är jag obeskrivligt trött efter heldagsutflykt med jobbet till Marstrand och sedan detta, men jag känner mig glad ändå. Ser ljuset i tunneln, som man säger.