onsdag 28 juli 2010

Trevligt (men dyrt) nöje på Ruckman´s

I dag satte min rygg stopp för ett inplanerat besök till Borås djurpark. Det hände i går kväll, kändes som hela höften bara gav upp. Aj, aj. Men vi bestämde i alla fall att ta en promenad i dag och det blev till att gå ner och äta på Ruckman´s som ligger vackert vid vattnet nere vid Nya Varvet. På vägen dit gick Johannes obligatorisk balansgång (med mig hårt hållandes i handen) på betongmuren som utgör staket ner mot de sprängda klipporna och vattnet.


Gabriel tog sig en upptäcktsfärd på uteserveringen. På den till synes oskyldiga träverandan lyckades han hitta ett askfat med fimp, en brandsläckare att dra i, ett trappsteg att ramla ner för om inte mamma var där och räddade, glasrutor att banka på och hoppsan, där innanför satt Lasse Kronér med ett gäng musiker som man kände igen.

Skönt då när maten kom och vi fick mätta våra vrålande magar. Dock blir det ju inte så mycket sitta och njuta av utsikt och lugn och ro och sådär (sånt man betalar för på ett ställe som Ruckman´s) när man har en för dagen sprallig och humördignande ettåring med sig, men det var riktigt gott och sådär lagom varmt och bra service fick vi.

Efter maten blev det en liten paus på baksidan. Vad man nu definierar som paus. 

Efterrätten fick bli en härligt stor, smältande glass på Triumfglassfabriken innan vi gick hemåt igen och min rygg åter sa gonatt.

Goda vänner

I går hade vi Johannes goda vän Elliot från "dagmammetiden" här. Det är så roligt att vi hållit kontakten och att pojkarna leker då och då. Även grannpojken Andreas var med och lekte.

 Äntligen fick vi inviga nya grillen. Nu vet vi att det i alla fall funkar att grilla korv på den.

Pojkarna hann med att cykla, ha vattenkrig, leka tjuv och polis, bada i lillpoolen, blåsa och jaga såpbubblor och mycket annat.

Att glida fram på en sån här vattenmatta var också toppen. Vilken fart de fick!