söndag 6 mars 2011

Dagens 6-åringscitat

Johannes sitter och blåser upp ballonger till kalaset. Jag får hela tiden komma och knyta och han konstaterar: 

"När jag blir stor ska jag ha en fru som knyter ballongerna."

6-årskalas - äntligen!

I dag var det äntligen dags för Johannes att få ha sitt efterlängtade 6-årskalas. Det har blivit mer och mer framskjutet eftersom vi varit sjuka så länge. Tyvärr var det två andra barn som var sjuka och en som inte kunde i sista stund, men det var väldigt mysigt att ha lite färre barn också. Det här kalaset hade vi bestämt att göra det ganska enkelt, sådär som man själv hade när man var liten. Korv med bröd och sen hade Johannes bestämt gino och glasstårta till efterrätt.

 Glasstårtan gjorde jag helt enkelt av glassen från ett uppochnervänt glasspaket som jag ställde massa chokladfyllda sådana här rör i som Elliot här "röker" lite coolt i, flaggor, nonstop och ett ljus i form av en 6:a. Runt omkring lade jag ginon (vet du inte vad det är, beskriver Johannes det i slutet av det HÄR inlägget). Blev ganska festlig, men inget kort eftersom vi filmade när tårtan serverades. Så kan det gå. 


Fina presenter blev det och lite extra gulligt var detta kort som Johannes goa kompis Linn från dagmammetiden hade ritat och skrivit själv.

 En rolig present var den här ficklampan som har små utbytbara lock på sig med svarta silhuetter av olika figurer från serien Ben 10. Här knödde alla barnen in sig på toa och provade om den funkade. Gissa om den gjorde det?

 Johannes hade beställt två lekar till sitt kalas. Det ena var en ballonglek som går ut på att man knyter en ballong runt fotleden och sedan ska panga varandras ballonger tills bara en är kvar. Tyvärr försvann kameran en stund, men vi hade väldigt roligt barnen och jag när vi sprang runt till hög musik och pangade. Gabriel tjöt av förtjusning och sprang runt han med. Var och en hade fått en liten tatuering i en av ballongerna. Sedan lekte vi dansstopp. Då spelar man musik och när musiken stannar så ska man "frysa" och stå helt still. Det blev mest hopp-stopp och vi slätade över faktumet att den som rörde sig skulle åka ut utan körde på några omgångar. Bara den yngste gästen (inte Gabriel då) tyckte detta var sådär och gömde sig bakom högtalaren. Vi får hoppas han gillade musiken i alla fall.

Sen var det traditionell fiskedamm. Joachim, som tydligt sagt åt mig att han MINSANN inte är någon lekfarbror, var jätterolig under alla lekarna och gjorde verkligen kalaset sådär kul som man vill ha det. När det var fiskedamm, som Joachim också skötte om, fick varje barn något väldigt tokigt först, Johannes fick en blöja vilket föranledde väldigt många skratt.

Gabriel - ja vad ska man säga om den gossen? Han trivdes som fisken i vattnet helt enkelt.

Nu efteråt har Johannes många gånger sagt att det här var det bästa kalaset och han är så himla nöjd. Tur det, för innan var han riktigt nervös. Han var så stor, så stor och tog hand om sina gäster tyckte vi, det har verkligen hänt mycket med hans utveckling det senaste. Mamma- och pappahjärtat blir väldans varmt en sådan här dag. Det behöver inte va så komplicerat.