tisdag 5 juli 2011

Jomen man måste ju liksom ha att göra även regniga dagar!

Kommande projekt! Ska måla i förråden har jag tänkt, för att kapsla in det där ingrodda. Tyvärr räckte inte ekonomin för en färgspruta, men du ska veta att jag stod där och dreglade och nära, nära var det... Men förnuftet vann.

I skafferierna där vi har porslin och i det andra där vi har allt möjligt skall det bli sådan här färg.

Ska också testa att sätta in en torrboll i porslinsskafferiet. Det blir rätt instängt där så ska bli intressant om denna hjälper.

Träningsvärk... i käkarna

På något mirakulöst sätt har tanden gjort mindre och mindre ont (isat). Vet inte vad detta betyder men jag får lite hopp ändå. Den här helgen och måndagen har jag varit übersocial och det har varit härligt, en riktigt stor dos innan den mer isolerade tillvaron på landet som jag längtar till grymt mycket. Faktum är att jag inte känt  att jag har ett jättestort umgänge, men när nästan allt kommer samtidigt känns det att mitt liv blivit annorlunda. Då blir jag tacksam! 


I helgen åkte jag och mina mamma-vänner till den numer traditionsenliga Ullareds-tjejhelgen (2:a gången kan vi väl säga att det blivit tradition?). Förra året bodde vi sex personer i ett litet rum för fyra Se HÄR! Detta år hade vi bestämt oss för att uppgradera oss och för en billig penning bodde vi nu i "tjejstugan" på 74 kvm med fyra sovrum, kök/vardagsrum, två badrum och altan. Perfekt! Nästa gång ska vi uppgradera ännu mer och har redan bokat fredag-söndag! Det blir ju nämligen lite stressigt att inte ha hela lördagen har vi upptäckt. Gött mos! Hoppas vi får med oss åtta tjejer då!

Det var underbart att kunna strosa omkring alldeles själv i timtal och fundera på vilken typ av väggfärg som borde passa bäst här eller där, eller kolla in maskinsortimentet och jämföra ordentligt. Mitt mål denna helg var att inte stressa. Det misslyckades lite på söndagen, men annars var jag riktigt duktig tycker jag!

En sak jag blev överraskad av var att det faktiskt fanns bänkspisar till mycket förmånliga priser. Vi hade bestämt att köpa en på ett annat ställe eftersom en platta gått sönder på den gamla på landet. Det är liiite för tidskrävande att laga mat för fyra på en platta har vi märkt. Jag ringde till Joachim (för sjuttioelfte gången) och vi bestämde att jag skulle ta den "dyrare" varianten, som kostade en hundring mer än den vi bestämt oss för. Det visar sig när jag kollar nu att den kostar minst 400 kr mer plus frakt på andra ställen. Kartongerna var lite skamfilade så kanske hade de köpt in ett sådant parti, inte vet jag?

 ÅÅÅÅH vad jag längtar efter att trimma på landet! 

En grej som jag inte tänkte på, men som Joachim påpekade, var att jag lyckades köpa två apparater med likadant batteri. Sååå himla smart jag var! Borrmaskinen har jag hittat för 700 kr + frakt dyrare på andra nätaffärer. Det är ju lite galet?!

På måndagen åkte jag och barnen till min arbetskamrat Victoria och hennes goa fyra barn. Trädgården var en perfekt lekplats.

 Bara att gosa med och mata två fina kaniner är ju fest!

Gabriel var mycket väl omhändertagen!

På kvällen åkte jag iväg alldeles själv och träffade mina ex-kollegor Carlsson och Karlsson. Underbart som vanligt och kom hem två på natten! Ni kan tänka er att det är snudd på träningsvärk i käkarna efter dessa dagar?