måndag 15 februari 2010

En del blev gjort, även om romantiken fick vänta

Jag erkänner. Jag har gått på det. Det är fånigt egentligen, konstruerat och kommersiellt. Trots det vill jag ha lite granna romantik på Alla hjärtans dag. Men sådant som är konstruerat och kommersiellt firar vi inte här hemma (förutom jul då). Inte mors dag, inte fars dag, inte namnsdagar och knappt min och Joachims födelsedagar. Det är helt okej för min del. ÄNDÅ ligger det lite i bakhuvudet och pyr just de dagarna (fast inte namnsdagarna, dem glömmer jag oftast bort) jag kan inte hjälpa det. Sen glömmer jag det.

I går hade vi således en ganska oromantisk dag. Men det blev en del gjort i alla fall. Det var bra! Härmed följer några bildbevis på saker som äntligen blivit gjorda. Känner du igen den här blomman? För några dagar sedan skrev jag att jag borde hitta på något, eftersom jorden länge varit eftertraktat mellanmål för en viss nyfiken bebis. I går fick jag tummen ur och det blev ju riktigt bra, tror inte att man tänker på att jorden är täckt om man inte vet om det. Nu funderar vi på om det helt enkelt varit jordlukt som dragit den grävande bebisen till sig, för han har knappt varit nära blommorna. Skumt. Borde kanske skaffa en kruka som är större än innerkrukan också...












































En annan sak som varit högst upp på listan ett tag, var att sätta upp trappgrinden i den nedre änden av trappan. Gabriel slog rekord med händerna på tredje trappsteget i lördags. Vi tror att han innehar en hemlig apparat som på en halv sekund förflyttar honom från vardagsrummet till trappan. Ingen vet hur det går till. Skämsigt sent, men nu är grinden uppe i alla fall.















Jag gjorde ett litet, litet försök att romantisera dagen också. Jag har en viss svaghet för Napoleonbakelser, det är otroligt gott enligt mina smaklökar. Vi hade faktiskt ingredienser, så igår gjorde jag några kärleksinspirerade, hemgjorda varianter. När jag sockrade hjärtana ovanpå kom Joachim upp. "Jaha, är det Alla hjärtans dag i dag? Där ser man!" Så fick jag en kyss i nacken. Puss på dig också älskling!