torsdag 24 mars 2011

Man kanske skulle köpa sig lite skumgummi och börja vaddera?

 Johannes har en bästa vän från dagmammetiden som heter Elliot och deras vänskap har jag tidigare berättat om. De ses några gånger om året och även om det inte är helt friktionsfritt hela tiden så gillar de verkligen varann. I måndags träffade vi Elliot, mamma Nina och lillebror Oliver på Leksta´n i Sisjön. Perfekt att spendera tre timmar i ett totalt vadderat utrymme på en måndag när det var glest mellan besökarna.

 Gabriel var blyg i början, men det lossnade så småningom och då var det ingen hejd på honom. Han tyckte till exempel det var väldigt roligt att kasta ur bollar ur bollhaven för att sedan kasta i dem igen.

 Cykelbanan är en klar favorit! Svettig blir man. 

Även Gabriel tog sig runt genom att hålla ett smidigt innerspår för att hålla sig ur vägen för de stora killarna som racade järnet. Många varv blev det.

En omgång var bröderna uppe och klättrade i tunnlar och gångar för sig själva. Det var spännande!

 De stora killarna bestämde sig för att fylla en jättekorg i taket med alla bollar i utrymmet. Bollarna sögs upp i den här mojängen...

... och hamnade här! Med ett knapptryck kunde man sen tömma korgen och låta sig översvämmas av bollar. 
Roligt projekt som fungerade tack vare att det var såpass få barn där. Även Gabriel och Oliver älskade detta rum där bollarna plötsligt försvann och flög iväg i olika stora sugapparater.

 Bollhavet var en riktigt skön upplevelse tyckte Gabriel.

Jag är lite extra nöjd med kompositionen i det här fotot. Skulle vilja göra något med det, får fundera på vad. Ja i alla fall gick tre timmar väldigt fort och dyrt blev det när man skulle betala inträde, köpa mat och fika. Nästa gång blir det IKEA. Då får man lite mer köttbullar för pengarna, kort sagt dubbelt så många för hälften så mycket. Lekland finns det också...