måndag 13 juni 2011

Inte varje helg man gräver fram en "hemlig" trappa!

I lördags regnade det ymnigt hela dagen och vi bestämde oss för att som vanligt elda, men det var inte så lätt kan man säga. Det blev dock lite mördarsnigelbarbeque, vilket kändes rätt jobbigt men nödvändigt. Inte för att vi  är helt invaderade av dem, men det är tillräckligt många för att vara mycket påfrestande. Barnen tyckte dessutom att snigeljakten var spännande och Johannes och jag är blödiga och äcklade på samma gång. Plötsligt, när vi höll på där vid tunnorna, upptäckte vi dolda betongstenar i jorden. De var utlagda som en liten svängd gång (till höger om hinken, en mycket givande bild för alla hängivna läsare). Spännande! Vi sprang och hämtade spadar och skyffel.

När vi grävt fram plattorna grävde grabbarna ett hål. Hål kan alltid vara bra när man bor på landet.

Sen gav vi oss plötsligt på det mest spännande av allt! Jag går igång på sån´t här! (Som Ernst skulle ha sagt) En "dold" trappa som går ner till ett jättemysigt ställe vid bäcken. Johannes och jag slet och slet med trappan hela kvällen, plötsligt upphörde regnet och efter att några trappsteg till var färdiga var himlen blå!

I vinter har det fallit ruskigt stora träd över den lilla trappan (som inte är så himla liten när man väl gräver fram den. Till vänster här ser man betongrör som jag tror har varit hållare för en stolpe, eller så har någon tänkt gjuta fast en stolpe. Sådana här rör finns i alla fall runt tomten på flera ställen.

 Tre trappsteg låg färdiga i jorden och Johannes hittade tre steg till som låg bredvid trappan i en hög längst upp. Vi såg till att gräva ut och lägga dit de "nya" stegen också. Det nedersta steget här gick sönder när Johannes skulle vara mig behjälplig och ta ner det till mig utan att jag visste det. Han tappade det förstås, för de väger väldigt mycket och det föll på ett annat steg som sprack lite det med. Men, men, det får bli ett minne över vårt slit den här dagen, vi hade det väldigt mysigt Johannes och jag. Han är en jäkel på att arbeta och ta i, det är sådant som passar honom. Att sitta och småfjutta med bilar är inte direkt hans gebit.


Lite längre ner mot bäcken finns det mer trappa!!! Ser du den? Nu ska vi lägga i de stenar vi hittade på första fotot i detta inlägg som nya trappsteg och sen gräva fram det här. Kanske kan man plantera liljekonvaljer eller andra passande växter längs med trappan och så småningom vill jag göra en mysig plats vid bäcken. När vi röjt ordentligt (och då menar jag ordentligt) kommer man kunna se vårt fina vattenfall och herregud vad man skulle kunna göra det fint här nere!

 En bra sak är att jorden är superfin när man gräver. Nu är jag otroligt sugen på en röjsåg, det skulle göra arbetet en aning mer lättforcerat.

Där, rakt fram bakom allt grönt, finns ett ganska rejält vattenfall som brusar så fint, man hör det när man står uppe vid huset också. Kanske har man tvättat vid den flata sten jag här står på eftersom trappan går ner hit? Här skulle jag vilja ha en "Monét-bro så att man lätt kan gå över till vattenfallet eller bara stå och kolla på vattnet som tar sig fram.