lördag 8 januari 2011

Sömnlöst i Majviken - men en fenomenal middag blev det i alla fall

Här håller vi på att bli komplett tokiga av att barnens sömn är helt kokobello. Det är så otroligt jobbigt!!! Blä, usch och fy!!! Hoppas verkligen att det rättar till sig nu när de ska börja förskolan båda två. Ja, inskolningen börjar, som jag säkert nämnt, på måndag. Då har vi en timmes samtal första dagen och sen kör vi på i två veckor till att börja med. Blir inte sömnen bättre, kommer vi bli helt tokiga av att jobba 80% båda två och ingen får sova ordentligt. I morgon ska vi ställa klockan tidigt. Men det är inte bara att sovrytmen blivit fel, Gabriel tycks ha utvecklat en strategi att bli komplett tokig av att hamna i sängen. Nu har vi suttit bredvid tills han tillslut somnat, det tar sin tid kan man lugnt säga. Då känner man sig sååå frustrerad. Får se hur många gånger han vaknar i natt.

Jaha, jaha. Annars då? Jo, Johannes han har sovit över hos sin mormor - i två nätter! De hade det så himla bra att Johannes helst vill flytta dit. Det var trevligt att få många rapporter via telefon, även om det blev lite väl många då och då. Det ska erkännas att det är skönt att bara ha en skrutt att rå om, men det blev också väldigt tyst och tomt utan stora älsklingen. När Johannes kom hem igår rumlade bröderna bus runt med varann som två hundvalpar.

 Idag fick Joachim massa energi och började städa med Johannes. När jag suttit hos Gabriel tills han tillslut somnade på eftermiddagen kom jag upp i köket och möttes av det här. Inte illa! Inte alls illa skulle jag vilja säga! Helt fenomenalt skulle jag vilja säga! Så det säger jag.




 En veggo med champinjoner, fetaost, kronärtskocka, färsk ananas och soltorkade tomater. 

En icke-veggo med salami, oliver, fetaost, färsk ananas, skinka och kronärtskocka. Mycket vitlök i tomatsåsen på båda. Slurp tyckte hela familjen!