tisdag 13 april 2010

Semifreddorecept

Har fått några förfrågningar angående Semifreddon jag skrev om för några inlägg sedan. Receptet tog vi ur GPs bilaga Två dagar för längesedan och jag har tyvärr inte antecknat vem upphovsmannen/kvinnan är. Som exempel provade härliga vännen Åsa receptet dagen efter inlägget och glädjande nog tyckte även hon och hennes gäster att den var riktigt god. Så jag rekommenderar er verkligen att prova det här! Jag brukar ha mörk hallonchoklad i och även hallon som varit frusna går utmärkt att dekorera med. Väldans enkel att göra, men kom ihåg att ta fram den i GOD tid innan så att den tinar nästan rakt igenom (en miss jag gjorde i torsdags, en timme räckte inte när glassen låg kvar i lådan). Smaklig spis!


Semifreddo med lemoncurd, maränger och choklad

Ingen italiensk middag är komplett utan dolci. Här en enkel semifreddo, vilket på italienska betyder halvfryst.

6 portioner

2,5 dl grädde
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk florsocker
0,5 dl lemoncurd
20 g maränger (ca 15 stycken)
100 g finhackad mörk choklad

Till servering
färska hallon
pecannötter

Vispa grädden och vänd ner matlagningsyoghurt och florsocker. Vispa upp lemon curden så att den får en rinnig konsistens. Vänd försiktigt ner lemoncurd, maränger och choklad i gräddyoghurten. Häll på lufttät burk, förslut noga och ställ in i frysen minst tre timmar. Ta ut glassen minst 20 min innan servering. Servera med hallon och pecannötter.