onsdag 4 maj 2011

Gåtor i rabatterna

Nu har jag jobbat min första måndag. Helt ok men fick reda på en förfärlig sak som hänt en person jag känner så det känns tungt. Vi har enhetsmöte till halv fyra och efter det skulle jag hinna hämta barnen och direkt åka till Askims simhall och simskolan till klockan fyra. Näst intill omöjligt, men Johannes rantade in fem över fyra, vilket får betraktas som helt okej. Han fick byta till badbyxor i bilen. Nästa vecka är det sista gången vilket känns skönt. Hemskt att säga kanske, men det är stressigt med aktiviteter. Ändå är det bara Johannes som haft två i veckan. Tänk när det är båda barnen som har aktiviteter och eventuella matcher och grejer. Känner att jag inte vet vad jag pratar om, och ändå känns det jobbigt redan nu.

En spännande sak med tillvaron för den här lilla familjen är att vi blivit såna som ska åka till "landet". Nu ska vi förvisso inte åka till landet denna helgen som kommer för jag har roligheter på gång och sanningen att säga så behöver vi verkligen vara här också och fixa lite. Men vi längtar upp hela tiden. Nu några bilder från helgen som gick:

Någon har älskat Clematis här, för jag har hittat många odlingslappar med just det nedstuckna i jorden. På husets södergavel har man försökt ordna goda klättermöjligheter för två stycken, men såhär döda är de tyvärr. Bara några få levande rankor. Så Gabriel satte på handskarna och gjorde sig redo att klippa ner dessa trasselsudd.

I den största hittade vi det här jättefina fågelboet. Man blir ju helt fascinerad av omsorgen och skickligheten i bygget.

Mycket intressant denna helg var att Johannes plötsligt började leka med Gabriels nalle. Nallen skulle sova och blev nedbäddad, fick blöja och sen packade Johannes omsorgsfullt ihop en picknickkorg och filt och bjöd med Gabriel på picknick. De satt på lite olika ställen och fikade och bytte blöja på nallen. Sådana här lekar är kanske vardagsmat för många föräldrar att se, men inte för oss. Blev nästan lite blöt i ögat.

Det kommer upp lite spännande ur rabatterna också. Här en Löjtnantshjärta, snyggt omgiven av kirskål och vitsippor (hoppas ni läste in min ironi där...).

En sådan här har jag velat ha sedan jag var liten och vår granne hade en som jag varje år beundrade. Jag ville plocka de små hjärtana och spara dem, jag tyckte de var så himla fina.

 Här kommer något spännande som jag inte har en aning om vad det är... 

Även detta är okänt för mig... (hit har jag som synes ännu inte kommit i rabattrensandet)

Mer om allt en annan gång. Nu måste jag jobba!