måndag 12 april 2010

Gården vaknar till liv

Så fort termometern kryper över 10-gradersstrecket och solen lyser från en klarblå himmel, vaknar gården utanför till liv. Borden fylls av vuxna med termosar och barnen cyklar, springer och leker, man blir lika förundrad varje år hur många som faktiskt bor här, men inte utnyttjar utevistelsen resten av året eller vid mer mulen väderlek. I går eftermiddag var jag ute med Johannes och i dag gick vi ut, båda pojkarna och jag. Tyvärr kom en kall västlig vind och förtog lite av det gass jag tänkt mig. Gabriel somnade snabbt i vagnen och Johannes anslöt sig till gänget med pojkar på cyklar. Det var härligt att se 6 pojkar mellan 4 och 11 år cykla som galningar i någon slags jagelek. Det är inte alltid lätt att vara minst, men med ett eller flera par vuxna ögon som stöd, löser sig det mesta och det är som tur är schysta grabbar som lyssnar om man ber dem om något. Efter någon timme gav killarna upp i kylan, men vi var kvar där ute ett tag och Johannes sysselsatte sig med lite allt möjligt.

Jag har börjat lyssna på en bok på kvällarna i en MP3-spelare jag lånat av mamma och nu har jag kommit på att jag även kan ta med den ut på gården och lyssna. Annars brukar jag ta något att läsa med mig ut, men det blir nästan aldrig något läst, eftersom jag vill kolla till Gabriel eller se vad Johannes har för sig. Eller så ropar Johannes och vill visa något. Men när man läser med öronen kan man ju få både och - himla bra!

Nu till något helt annat. Johannes verkar mycket mer harmonisk på förskolan nu. Nu har det inte alls varit det hysteriska jagandet efter honom när jag kommer och han verkar nöjd och glad på ett helt annat sätt. Det är verkligen jätteskönt! I dag fick jag till och med en stor kram när jag kom. Hoppas det håller i sig.

När Johannes var på förskolan i dag, unnade jag mig att en lång stund bara sitta på golvet med Gabriel i vardagsrummet. Vi hade det verkligen toppen! Dessutom gick han rekordmånga nio steg i dag. Vilken kille va! Denna underbara lilla person sprider verkligen positiv energi omkring sig! Han föddes med ett leende på läpparna och så har det fortsatt. På bilden nedan är han 2 dagar gammal och har precis kommit hem från BB.