torsdag 5 maj 2011

Rent vatten i bägaren, men smolk ändå....

Hoppas den här känslan av "längtan till landet" fortsätter. Ett positivt besked i veckan är att vattenprovet visade att vattnet är bra, förutom att det har låg alkalinitet. Det betyder (nu har jag fått göra efterforskningar och lära mig något nytt igen) att vattnet inte är så motståndskraftigt mot försurning om det skulle inträffa och i så fall kan ledningarna rosta. Men det positiva är att pH-värdet är 7,6 vilket ju innebär något basiskt, varför vi inte borde behöva oroa oss. Rätta mig om jag har fel. Det har i alla fall ingenting med drickbarheten att göra och nu känns det himla bra att slippa släpa dunkar varje gång.

Vi bestämde oss för att fylla den nya barnpoolen vilket var väldigt uppskattat av dessa två vattendjur. Jag drog upp slangen från källaren, genom hallen och ut på framsidan vilket vi även gjorde förra helgen utan problem. Denna gång blev det dock annorlunda. När jag skulle stänga av den gamla kranen märkte jag att det liksom inte "tog". Jag hörde att det skvalade i röret fast jag dragit åt så hårt det gick och det började dessutom läcka i skarvarna i kranen. Skit! Slangen fortsatte alltså att rinna med en svag stråle, men det blir ju snart väldigt mycket vatten. Dessutom fortsatte pumpen att läcka trots att den inte var igång. Vatten på golvet i det hörnet! Skit igen! Vi fick stänga av huvudkranen och bara sätta på just när vi behövde vatten i köket. Men det hjälpte inte vid pumpen så där står det och droppar hela tiden. Jag gjorde någon slags uppsamlingsanordning men den lär vara full vid detta laget. Usch och fy! Vi gissar att det handlar om packningar men är inte tillräckligt haja på sådant för att våga skruva isär något. Då är liksom risken för stor att man aldrig får ihop det igen. Detta lade såklart ett orosmoln över oss, men i veckan fick Joachim en snilleblixt och kom på att han faktiskt kände en kille som är fastighetsskötare och dessutom äger ett hus inte långt ifrån oss. Och turen var så osannolik att han ska upp till det huset nästa helg. Ååååh vad vi hoppas att han kan klura ut och fixa vattenfelen det vore ju bara så skönt!

Mitt nästa lilla trädgårdsprojekt är den här märkliga, levande rishögen som ligger halvt över häcken och ser ful ut. Det visade sig vara ett träd som liksom vält upp i slänten men ändå har roten kvar i marken så att säga. Jag hann bara börja, vilket är plågsamt för en avslutare. Jag känner att det här snåret ropar på mig; "KOM hit och ta bort mig!"

Johannes fortsatte sitt såga/klippa-träd-projekt. Nästa helg kommer förhoppningsvis min pappa med motorsågen också.

Grilla, grilla, grilla det har vi gjort varje dag på landet. Grymt gott är att lägga in klyftad potatis, champinjoner, paprika, morot, lök mm i ett foliepaket och lägga på glöden. I helgen provade jag en vegetarisk chorizo som är en ny produkt och den var toppen, lite stark, kryddig och go´ och tålde grillvärmen bättre än vanlig sojakorv. Jag har gjort grymt goda såser också med creme fraiche som bas. Inte så svårt att få det gott då i och för sig, men med hemodlad gräslök, kapris och hackat kokt ägg - slurp slurp!