tisdag 2 november 2010

Café Majviken

I dag var det Gabriels tur att ha feber. Johannes fick också stanna hemma från förskolan eftersom han fortfarande är på bättringsvägen men inte riktigt bra. Regn och rusk ute - med andra ord en innedag igen. Jag har länge tänkt att baka småkakor med Johannes, dels eftersom pappan i familjen fått dille på kakor, dels för att det var längesedan vi bakade. Med mycket noggrann hygien satte vi igång.

 Vilken koncentration! 

 När vi började skära upp schackrutorna var degen varm och raden närmast kameran visar att de inte blev särskilt snygga. Nej, det fick bli ett varv med deglängden i frysen och sen vart de jättefina!

Voilá! Syltkakor och schackrutor! Johannes ordnade café tills pappa kom hem, hällde upp mjölk i ett glas, städade köksbordet och skrev en skylt på dörren.

Det kan ju göra vem som helst glad!

Löv, löv, löv! (sjunges med känd Beatles-melodi)

 I söndags fick vi nytta av vintertiden (vilken jag förövrigt tycker är idiotisk - missa en timmes ljus på eftermiddagen = otroligt kasst) och fick en heldag i huset. Ett tvåcentimeters lager med eklöv täckte gräsmattan så det var bara att sätta igång och kratta och köra löv. Och kratta. Och köra.

 Lite frisbeekastning hanns också med. 

 Vi tömde också källaren på ännu mer bröte, bland annat bar vi ut en av dörrarna och säckvis med papper och pärmar från 70- och 80-talen. Jag hade ett litet mål att också rensa lite framför altanen där det såg ut som till vänster på den här bilden. Totalt igenväxt. När jag började dra i gräset upptäckte jag dock två rabatter med stenlagd kant och fin jord under. Efter ett par timmar och en överfull skottkärra var det stor skillnad!

Vi kommer ju dock få tänka om när det gäller rabatter längs huset och sätta dit krukor och lådor i stället. Nu är jag grymt sugen på att skura rent och måla verandan! Det får bli ett av de första projekten till våren, tror jag!