onsdag 5 maj 2010

En liten tripp till Trädgårdsföreningen och en lyckad försäljning

Eftersom jag är gräsänka ett par dagar, hade jag egentligen bestämt mig för att tvätta och fixa hemma medan Johannes var på förskolan i dag. Men dagen inleddes med en klarblå himmel och när en möjlighet till glass i Trädgårdsföreningen dök upp, tog jag chansen. Hann dock tvätta tre maskiner och plocka och bädda innan jag åkte, så det var inte så illa ändå...

I Trädgårdsföreningen började besöket väldigt bra, genom att kassakillen gav tillbaka min tjuga för dagsbiljetten vid entrén när han förstått att jag hade för avsikt att köpa säsongskort nästa gång. Himla schysst tycker jag, en känsla av att bli litad på som man inte ofta möter. Gabriel och jag tog oss först en promenad längs kanalen innan vi mötte Åsa och Svea vid den andra entrén. Vi fick syn på ett andpar som såg på oss med misstänksamma ögon och väsande näbbar.


När vi tittade närmare förstod vi varför - åtta små duniga ungar! Otroligt söta! Lyckades fånga på film när de tultade efter mamman ner i kanalen och simmade bort i en tät klunga. Precis som på Johannes simskola.


Åsa och jag gick och köpte glass och Gabriel blev plötsligt väldans ledsen i kärran. Han sitter ju framåt i den, vilket jag inte gillar, kanske inte han heller? Men det har ju gått jättebra innan så jag gissar på att han var  hungrig, ett frukt- och rismellanmål slank ner på ett kick. Ute ur kärran var han i alla fall sitt vanliga glada och nyfikna jag.

Sedan anslöt lilla Izabella tillsammans med mamma Linda som här tyvärr lyckades undvika kameralinsen.

Åsa, i dag med äkta city mom-look och lill-Svea som gav mig massa leenden och skratt i dag, gullfian. Även Kristina dök upp med båda sina små, Oliver och Isabella.

Den här kulan var kuligt kul.

Om någon nu undrar har vi alltså inte åkt till Rom eller Aten eller så, bara gamla vanliga goa Göteborg fick duga i dag. Det blev en ganska kort men väldans trevlig spontanutflykt i solen. Det gäller att passa på! 

När vi hämtat Johannes, ätit middag, gått ut på gården och sedan hem igen, ringde en tjej och ville köpa en Baby video monitor som jag lade ut på Blocket förra veckan. Den annonsen hade jag nästan gett upp och glömt av, så det blev en glad överraskning. Dessutom fick jag tokstädat övervåningen medan vi inväntade köparen. Han var jättetrevlig men hade en skeptisk ton och prutade (vilket vi båda tyckte var lika obehagligt) så jag sänkte priset en 50-lapp och det gick han med på (så han slapp ta det med tjejen sen, sa han). Det hela blev ändå ren vinst eftersom jag vann monitorn på baby- & barnmässan förra året. 

Sammanfattningsvis får man ju vara attans nöjd även med den här dagen, det tycker jag allt!

Fröken Purjos öden och äventyr

Fröken Purjo hade en dålig dag. Hon kände sig ensam och hade en svag föraning om att något otrevligt skulle hända. Det vankades pastasallad i huset där hon bodde.


Men plötsligt dök en ståtlig riddare med gyllene lockar upp. Fröken purjo kände sig genast glad igen, hon hade fått en ny vän som dessutom inte hade någon som helst avsikt sätta tänderna i henne.


Pastan kokade och skärbrädan fylldes med diverse läckerheter. Fröken Purjos fortsatta öde får var och en gissa sig till....