onsdag 1 december 2010

Pysseleftermiddag på förskolan

 Förra veckan var det julpyssel på Johannes förskola och de var smarta nog att bjuda in föräldrarna på drop-in-fika med pyssel så att vi kunde hjälpa våra barn att få till det. Mamma kom som en julängel och tog Gabriel så att jag kunde gå själv och verkligen ägna ett par timmar åt bara Johannes, som var på humör och ville göra alla pysselgrejerna.

Dock tyckte han att kryddnejlikorna doftade sådär och det var lite trögt att få in dem i apelsinen, så vid den här stationen gav han upp lite... Jag tycker det doftar (l)ju(v)ligt!

 Det här var ett märkligt pyssel med sönderklippta skumsvampar som låg i en hink och diverse grejer som man kunde använda till att göra en "skumtomte". Jag var mycket skeptisk, men tillslut fick vi till det riktigt bra tycker jag! Johannes ville mest hålla på med limpistolen, men han stod för hela tomtedesignen inklusive lite brända fingrar på limmet. Tittar man noga ser man att åker tomten skidor.

Smällkarameller är inte mitt favoritpynt - stora och svårplacerade - men när det är ens egen lillplutt som tillverkar den så blir det plötsligt så fint så fint. Konstigt va? I inlägget nedan ser du tre av fyra pynt i all sin prakt.