lördag 21 augusti 2010

Välkommen på husvisning! Del 1

Nu har vi besiktigat huset och för ett par veckor sedan gjorde jag det här blogginlägget som jag tänkt publicera. Men sen (med viss hjälp av någon här hemma) insåg jag att det nog inte var så smart eftersom vi trots allt hade kvar besiktningen och inte helt bestämt oss. Det skulle ju vara snopet om vi publicerade massa bilder och sen inte köpte stället. Nu har jag massor av fler bilder än detta, men här kommer del 1. Håll till godo:

Såhär tänkte jag, först lägger jag ut ett foto som du kan begrunda alldeles själv, sen lägger jag ut vissa likadana foton där jag har skrivit lite reflektioner och tankar om positiva och negativa grejer. Tyvärr tycker jag att det fattas en del bilder som man skulle vilja haft, till exempel fler på tomten, i källaren och på baksidan. Men, men, här får du en liten rundvandring i alla fall. Hoppas du tycker det är lika fint som vi tycker!

Här står man med ryggen mot den vildvuxna häcken (inget foto) som går längs den allmänna vägen som går utanför tomten. på vänster sida finns en liten öppning i häcken där man kan köra in bilen. Ett par äppelträd står på gräsmattan och ett körsbärsträd på höger sida, där det också är gott om sly och stora träd som gör att man inte ser grannen som finns där. Känns skönt att ändå ha en granne (tydligen göteborgare) såpass nära. På vänster sida står många stora ekar.

Huset från lite närmare håll! Eternit är ju inte vackert, men det är väldigt praktiskt säger de... Några reflektioner (man kan nog behöva "klicka upp" bilderna för att kunna läsa ordentligt):


Det här är den minst smickrande sidan på huset. I utbyggnaden finns en liten köksingång, med en trappa ner till källaren, en ingång till köket samt en trappa upp till övervåningen.


Det här lilla uthuset ser otroligt fallfärdigt ut, men är faktiskt i rätt bra skick när man kommer nära. Det här var ett av de ställen som överraskade oss positivt. Det är ju inte så svårt att förstå när man ser bilden.

Knasigt kort tycker jag, men här är i alla fall lite av hallen. Välkommen in! 

Här är köket. Ytterligare en fotomiss mäklaren gjort är att inte ta kort i de två fina skafferier som finns i köket. Det största skafferiet, dit man kan gå in (tänk Saltkråkan) ligger precis bakom ryggen på dig om du står just här i köket. Det finns inget kort taget åt det hållet.


 Här är sovrummet på nedervåningen. Nu börjar det riktigt trevliga...


 Den första av tre vackra kakelugnar... 
(Kolla hur han har tagit kort, toppen avskuren och massa golv. Suck!)

Det här lilla rummet ligger ut mot verandan. Det har en lite annorlunda stil jämfört med resten av huset. Om det förra var väldigt feminint så är ju detta väldigt maskulint får man säga. 


Slaktad kakelugn? Inget vackert hemmabygge...

Vi befinner oss fortfarande på nedervåningen och det här är vardagsrummet eller det stora sällskapsrummet. Till vänster är en dörr in till köket och till höger en dörr till det mörkgula "herrummet". På båda våningarna i huset kan man gå runt våningen i en cirkel (runt murstocken). Jag älskar sådana planlösningar, även om det gör att det blir många dörrar och ganska svårmöblerat. Liksom alla rum, flödar det här av ljus och rymd. Här gissar vi att det inte kommer finnas kvar några möbler alls när de tömt huset på personliga tillhörigheter. Tyvärr.



En väldigt vacker pjäs! Även den här behöver renoveras, det behöver tydligen alla tre. Ska bli intressant att se vad sotaren säger om eldningen överhuvud taget i huset. Såhär såg det förmodligen ut i gula rummet också, innan de "byggde om" (trashade) den kakelugnen. Men det kan ju ha varit så att den kakelugnen gått sönder fullständigt, det vet vi ju inte... Samtidigt är det bra, för ger det ju oss samvete att eventuellt sätta in en modern kamin där (nu pratar jag alltså om gula rummet).

Välkommen till övervåningen! 

Samma rum. Här ser man dörren in till ett av två stora förråd under snedtaket. 

När jag kom in i det här sovrummet baxnade jag och föll fullständigt som en fura. Ljuset bara flödar in, jag tänkte sommar, harmoni, ateljé, jag tänkte Här vill jag vara! Här finns ytterligare en rund kakelugn (likadan som i sovrummet nere). 

Den lilla bruna dörren går till ytterligare ett förråd/garderob längs snedtaket. Det finns tre dörrar i rummet, den andra är bakom fotografen i kortet ovan och den tredje är gömd bakom bokhyllan och går till sovrum nr 3.

Sovrum nummer tre. Har man nu räknat ser man att det finns sammanlagt sju sängar i huset och ytterligare madrasser i förråden. Här har det varit gott om folk som bott och trampat en gång i tiden. Nu används huset bara ett par veckor om året och det kan jag hålla med om är synd på ett sånt här ställe.


Här är den kommunala badplatsen som man når genom en promenad över tomten och en bit till (ska ta ca 10-15 minuter enligt ägaren, man behöver röja i skogen också). Tänker mer och mer på vilken otrolig tillgång det är med kommunal strand som städas och sköts om, med en såhär stor, fräsch badsjö bara några minuter från huset. Det är ju grymt!!!!