onsdag 21 september 2011

Torsdagar = skärmfritt

Var tar livet vägen? Jag vet att alldeles för mycket av mitt försvinner framför en skärm av det ena eller andra slaget. Detta har skrämt mig många gånger, vad håller vi på med egentligen?! Vi kan sitta hela kvällar framför varsin dator och knappt prata med varann här hemma. Jag har frågat och bett länge och till slut, inte helt frivilligt, har Joachim gått med på att vi ska ha en TV-, dator- och mobilfri kväll i veckan. Det blev onsdagar, men nu har Johannes gymnastik på onsdagar, så vi har bytt till torsdagar.

Hur går det då? undrar du ivrigt!

Redan den andra kvällen kommenterade Johannes det hela med: -Vad bra, då ska ingen jobba i dag! För barnen är det helt enkelt inga problem. Första kvällen satt Joachim och jag och pratade i soffan, den andra vet jag inte vad vi gjorde men vi gick och lade oss tidigt, den tredje var han inte hemma (jag fuskade lite) och i morgon kommer den fjärde. Jag märker att jag är sjukt beroende av att kolla datorn. Usch! Samtidigt ser jag faktiskt mest fram emot den kvällen på hela veckan. Som ett litet äventyr!

När jag har pratat med folk om det här, verkar det som att många har det som vi. Man sitter med minst en skärm på gång hela tiden. Har du sett filmen Wall-E? En mycket bra film, en dystopi som dock ger lite hopp i slutet.

Undrar om vi håller på att tappa bort varann allihop?