tisdag 28 december 2010

Julafton 2010

Vi firade julafton med våra kära mammor, som vi brukar. Här är vi på väg att ta julbord och Gabriel är måttligt road över att vänta på maten.

 Gott! 

Efter mycket otåligt väntande kom han så till sist, tomten. Ganska sträng och Johannes var som vanligt väldigt vördnadsfull. Han anade inte (eller ville inte ana) vem tomten var utan tog det helt naturligt att pappa åkte till sin bästa kompis en sväng på julafton. Gabriel, som vi i förväg trodde skulle bli väldigt rädd för tomten, mötte honom glatt i dörren, hälsade och ville hjälpa till att dela ut paket precis som sin storebror.

Många paket blev det.

Innan pappa kom hem igen kunde Johannes inte slita sig utan rev upp ett stort runt paket som innehöll denna åklapp. Den är grymt snabb vet vi nu när vi provat och framför allt skönt att den är så lätt att ta med sig jämfört med en snowracer eller pulka. Ett fynd hoppas vi!

Även Gabriel fick öppna ett paket och den här ratten med knappar och spakar var en riktig succé - för båda bröderna. Sånger, ord, lek och lite engelska. Ett mycket bra köp av tomten.

Den här tandborsten var väl lite av en halv besvikelse, för det hade stått att den skulle spela musik, men det visade sig att man skulle borsta i en minut och sen spelar den några toner. Men fin är den i alla fall!

 Myspys när storpojken kryper upp och kollar vad alla får i sina paket. Det var så himla roligt att se att Johannes var så tacksam för allt han fick.

 Gabriel fick fina böcker med ljud av mormor. 

Den här giraffen trodde vi skulle ges en blick och sen vara sådär halvkul, men oj vad fel vi hade. Gabriel älskar den.
Söta halmgrisar från mormor, en hel familj. Mycket annat fanns också i paketen, jag fick till exempel en väldigt snygg gig-bag till min gitarr. Däremot passade inte min julklappströja till Joachim så det blev lite fiasko. Vi var i alla fall väldigt nöjda med en julafton som förlöpte enligt planerna utan utbrott från barnen eller andra fadäser (även om Gabriel inte åt något vidare värst mycket). Vi avslutade dagen med kaffe och julgodis. 

Tack för en fin julafton!