måndag 27 februari 2012

Nu vet jag! Det är streptokockerna som repar!

I dag var Barnläkarbil-doktorn här - han kom 19.30!! Lång dag för honom, men vi var ju väldigt tacksamma förstås. Han konstaterade efter snabbtest streptokocker grupp A även på Johannes och där har vi ju svaret vart min halsfluss kom ifrån. 1 + 1 = 1. Joachim gick till sin doktor i dag, men visade inga tecken på sådan infektion, däremot förkylning. Gabriel har mystiska sår, som förmodligen också beror på streptokocker men de ska gå bort med lokal behandling får vi hoppas. Hej och hå.

Med mig är det berg-och-dalbana måste jag säga. Ena stunden är jag lugn som en filbunke och förtränger att jag har tenta på fredag och jättekalas för Johannes på lördag - jättekalas eftersom vi bjudit hela klassen och en förskoleklass nu för tiden är 26 stycken. Visserligen har 2 sagt att de inte kommer, men herregud undrar hur det ska gå. Blir nog bra. Men lägenheten - jag fattar inte vad vi gör, det är översvämning av saker, kartonger, påsar, damm, smuts, tvätt. Vi gör ett röj och sen plötsligt är det likadant eller värre igen. I går fick vi i alla fall burit ner 8 sorterade och märkta påsar med barnkläder och julgransfoten (hrrm, vaddå, den har väl inte alls stått länge i sin kartong i hallen??) till källaren. Fyyyy vad tråkigt, men jag vet ju att det är värt det.

Ja, i alla fall tillbaka till min berg-och-dalbana... Nästa stund vill jag bara gråta och känner all världens tyngd, krig, oro, död och kaos i hela mig. Vill att någon håller om mig och säger att allt blir bra. Vi hjälps åt. Sen blir jag orolig. Sådär krypande från magen och uppåt. "Något är fel" viskar mig känslan "akta dig". Magen vänder och vrider sig, nacken blir stel, blicken flackar jag kan inte sortera vad jag ska göra. Sen blir jag lugn igen, riktigt njuter av mina kariesstudier och känner att det är lugnt. Snart är det vår! Jag fixar allt! Ja, och sådär håller det på. Jag skyller på streptokockerna, de har säkert letat sig in i känslocentrum i hjärnan och sitter och spelar gitarr med mina nervtrådar. Det ni - jag lovar, nästa år har de ett bidrag till mello! Herrrrrrrrrrregud!