fredag 22 april 2011

Skärtorsdag på landet!

Det här måste väl vara våren definierad! Underbar bild på en underbar son (strax innan låg han och vrålade på gräsmattan, hungrig och otålig för att det var svårt att cykla med opumpade däck på gräsmattan, men det liksom glömmer man snabbt när den här glädjen kommer sen).

Vi spenderade skärtorsdagen i Dalsland, Johannes, min mamma och jag. Vi möblerade om på hela nedervåningen, flyttade matsalsmöblerna till sovrummet, sovrumsmöblerna till "altanrummet" och altanrummets möbler fick fylla ett vardagsrum där matrummet varit tidigare. Supernöjda blev vi! Men innan vi kunde tänka på något annat var det viktigt att fylla på energiförråden. Johannes ville att vi skulle hålla tal och klingade i glaset. "Mina kära vänner" började han. Sen höll vi alla tre var sitt litet tal om våren.

 Efteråt blev det som sig bör kaffe. 

Efter ett par timmar kom Johannes igång med några projekt. Att göra en koja det ena äppelträdet var ett av dem. Kanske inte så bekvämt kom han fram till, men det ser ju i alla fall mysigt ut! Trädet upptäckte vi var gravt misshandlat då det "beskurits", eller ska man kalla det besågats, ett antal år tidigare. Det finns ingen naturlig krona utan fyra konstigt växande större grenar med skott som skjuter ut överallt. Fullt med mossa och lavar är det också. Måste läsa på om äppelträd.

Ett annat projekt var att spela oabrutet och med högsta volym på den här synten. Den dök upp när vi flyttade en säng från sovrummet under vilken den här gömde sig. Den var jättehäftig med många roliga rytmer och ljud. Mamma och jag fick stänga av öronen för ibland var musiken lite väl modern...

Till sist en bild ner mot slänten till höger om huset. Nu längtar vi dit snarast och vi åker i morgon! Sova över! Spännande!