onsdag 11 januari 2012

Taskig tenta och rolig praktik

Nu har jag haft en hemsk fysiologitenta som jag suttit halva nätterna och läst på till. Den var riktigt taskig, frågor som inte berörts ens i instuderingsfrågorna. Jag missade också några föreläsningar när barnen var sjuka och det visade sig vara i princip omöjliga att läsa ikapp. Man fattar inte vad de vill komma åt egentligen, de har inte förstått något om lärande det är ett som är säkert. Nu är det bara att vänta och se, men jag hoppas jag lyckades skrapa ihop de 60 % rätt som krävs (alltid nåt, vi brukar ha 75 % rätt som krav).

Min kära svärmor tog hand om Johannes som nu verkar lite bättre även om munnen och kroppen är väldigt öm av alla blåsor. Hon kom på den eminenta idén att jag kunde lämna honom där i går kväll så att jag slapp åka och fara i morse innan tentan. Det tog bort ett halv ton stress! Nu har jag sovit väldigt dåligt en längre tid och varit alldeles borta av fokuset på tentan, men det var tur jag satt till 2 i natt för precis det sista lärde jag mig saker som de frågade på tentan. Vissa saker kunde jag dock inte alls, kändes som att jag spelade Rappakalja när jag bland annat svingade ihop en text om cortex som har med luktsinnet att göra.

I måndags hade jag praktik - ååh det var jättespännande! Praktiken fortsätter nu torsdag - tisdag, jag får titta på alla möjliga behandlingar och jag märker att jag är väldigt intresserad av bemötande. För mig är nog bemötande 60 % i tandvården. Minst.