måndag 5 april 2010

Gabriel 10 månader

Dags för ny månadsuppdatering och här händer det grejer vill jag lova! Gabriel vill minsann inte undanhålla bloggens läsare något nytt att läsa om, så han slog till med en hel del, just på sin 10-månadersdag. För det första fick han minst en ny tand. Jag blir inte riktigt klok på om den andra tanden där nere har kommit, men en framtand har definitivt kommit, det både känns och syns.


Men den största nyheten är att han faktiskt börjat ! Dagen innan 10-månadersdagen gick han endast med vänsterfoten, som mest fem steg. Det såg roligt ut, han snurrade runt sin egen axel. Men på själva dagen gick han med båda fötterna, fem hela steg som mest! Dagen efter det sex steg som mest! Han älskar också gåvagnen, han söker upp den och går som bara sjutton fram och tillbaka, har lärt sig backa och knixa till det så att han tar sig ur fastlåsta positioner. Det bästa är glädjen i hela hans väsen och de små frustningarna av upphetsning över att kunna förflytta sig framåt på egna ben.


Gabriel har också förfinat sin teknik när det gäller att öppna skåpsluckor (särskilt sopskåpet eftersom han märker att det är det enda förbjudna), han har också lärt sig öppna kylen. På fotot ovan ser man också ett slags provisoriskt trycka-och-vrida-på-stereon-hinder (det lilla bordet framför tv-bänken). I övrigt är den lille skrutten allra mest go´ och gla´ som vanligt. Men han har ett attans humör ibland, det ska gudarna - eller rättare sagt örona - veta. Att ligga på skötbordet och byta blöja kan man i det närmaste glömma. Han ålar och sprattlar som den värsta vilding och knäppa pyjamasen är kvällarnas värsta ämne. Att leka med och följa efter storebror är mer och mer givande. De kan vara i Johannes rum jättelänge och även storebror har ett stort utbyte av sällskapet. Det är underbart att se dem tillsammans!