onsdag 23 februari 2011

Virusens boplats och en stunds ren njutning

I dag har Gabriel börjat med penicillin men det otroliga är att Johannes återigen haft feber och börjat hosta och att Joachim och jag börjar känna nya symtom på förkylning och ont i halsen! Helt sjukt (bokstavligt talat)!!! Är det ett dåligt skämt? Virus-as!!!

I kväll hade vi i alla fall en mysstund här hemma då Johannes tog fram "smålegot" (som vi brukar kalla det som egentligen är lego). Det goa var att Gabriel inte började demolera det Johannes byggde eller hälla ut alla bitar på golvet som han brukar, utan istället började bygga själv! Detta hände även tidigare på dagen när Johannes byggde med duplo (det vi här hemma kallar lego) och Gabriel började hjälpa till med bygget. Ännu tidigare på dagen upptäckte Joachim att Gabriel byggde ett högt torn av duplo på egen hand som han sedan sparkade ner. Detta känns som en stor vändpunkt, hoppas det håller i sig så att Johannes äntligen kan få ha något ifred. Det är inte alltid lätt att vara storebror med en liten beundrare ständigt i hasorna...

Liten byggare i full koncentration. Det blev någon slags flygfarkost visade han sen genom att köra den i luften med passande wroomande ljudeffekter.

När jag var inne med Gabriel och han skulle sova, fortsatte Johannes och Joachím att bygga tillsammans. Detta uppskattade Johannes så mycket att han ville stanna tiden och öste lovord över Joachim. Han ville dessutom ha "en puss och kram" när han skulle lägga sig, vilket var något han krävde varenda, varenda kväll för något år sedan, annars gick det bara inte att sova. Det stinger ju till lite i hjärtat att man inte får till såna där stunder oftare, men det gäller ju att njuta när man väl får till det också.