måndag 4 april 2011

Hur ett par Converse och jag nästan blev sambos på den franska balkongen

Sorry inget vidare bloggande i dag då Joachim visade sig skulle jobba kväll och jag försökte få Johannes att lära sig knyta skor. Sammanbrottet var nära kan jag minst sagt säga, både från min och hans sida. Men till sist kom han längre än jag någonsin trott. Kan tipsa alla som ska lära sina barn att knyta skor att ta ett lite tjockare, runt snöre först (eller så kanske era barn har tålamod och lite envishet när det nya, kruxiga saker - det går också bra). Det kom jag inte på förrän några timmar och många tårar senare. Då gick det hur bra som helst och eftersom han förstod grejen var det 100 gånger lättare med skosnörena sen även om det inte gick hela vägen.

Varför nu detta vansinnesprojekt? Jo, vi har nämligen köpt ett par Converse till Johannes (P.S. 150 kr billigare än det billigaste jag hittat på nätet med frakt) för han har önskat sig det jättemycket - vilket inte har med annonser, mode eller grupptryck att göra utan Fixa rummet där barnen fick Converse, t-shirt och snickarbyxor och Johannes föll direkt för skorna. Han ville absolut ha röda, inte blå som jag föreslog för att det passar till allt. Jag tycker att han hade helt rätt, han är hur cool som helst i de röda! Men kruxet mina damer och herrar - han måste lära sig knyta. En stund fick en sko bo på den lilla kanten på den franska balkongen. På utsidan med stängd dörr. Så mycket gillade han dem då. Helst hade han satt ut mig på den lilla kanten också, så kunde vi bott där skon och jag. Utan mat och vatten.

 Så här mycket gillade han dem på väg hem från simskolan.

Även Gabriel har haft vårsko-premiär  i dag. Han verkade mycket förtjust över att vara tre gånger snabbare än med kängorna. Mamman kanske inte var lika nöjd över just det... 

 Medan Johannes simmade gick vi ut och spelade lite boll, men helst av allt ville Gabriel gå en promenad så det gjorde vi.

Sur sur sur!

Känner mig riktigt sur över de extra utgifterna om ca 2000 kr för självrisk och dyrare garagehyra, vi har verkligen inte de marginalerna! Ingen bur i det andra garaget heller, det innebär att man t.ex. inte kan lämna barnvagnen där eller lämna saker kvar i bilen. Höjer de dessutom hyran på garaget när de renoverat och tar bort våra sopnedkast så är det riktigt jäkla surt. IDIOTER jag blir så förbannad att någon/några gjort detta.