söndag 11 april 2010

Ett underskattat utflyktsmål

I helgen har vi haft besök av min moster Metan och hennes man Lasse. Vi var i Botaniska i lördags för att njuta av det fina vädret. Men när jag väl kom dit med barnen och mötte upp de ovan nämnda samt mormor, gick solen i moln och arktiska vindar drog in över Göteborg. Vi satt och huttrade och åt tunnbrödrullar med potatissallad, grillad halloumi o skivade små plommontomater. Men sen kom solen växelvis tillbaka och vi tog oss upp till klippträdgården där det var fantastiskt varmt och skönt när solen var framme. Det är en väldigt bra miljö för lek, spring och fantasi däruppe. Botaniska känns som en underskattad plats för utflykter, det är lätt att man går till Slottsskogen av gammal vana. Men Botaniska bjuder verkligen på spännande miljöer och inspiration för både barn och vuxna. Blir nog många utflykter hit framöver, hoppas jag. 

 
Johannes låg på bryggan och fiskade löv (eller förlåt - fiskar). Han hade en viss övertro på de rostiga kedjornas hållbarhet och hängde över dem med hela sin tyngd för att kunna luta sig så långt ut han kunde. Vi andra tyckte att det var en bättre idé att ligga på mage.


Sen kom det en kille och visade Johannes en död kräfta som låg i dammen.Vi funderade en del på hur den kommit dit. Det kan väl inte finnas levande kräftor där? Verkade konstigt om någon suttit och ätit kräftor och slängt i en, den var ju trots allt svart.

Johannes drog iväg mormor på spännande äventyr i skogen och sedan fick Lasse följa med till "djungeln". Gabriel somnade tillslut efter ett lite väl kallt blöjbyte på bryggan. Det vart en massa fler äventyr med omväxlande Lasse och mormor, varefter Johannes startade projekt: Skala-pinne-med-vass-sten. Det höll han på med  - tillsammans med Lasse - resten av eftermiddagen, även hemma, och det blev tillslut en fin och välarbetad present till pappa. "Den kan han ha om han bryter benet", tyckte Johannes, som sedan flitigt använde käppen som gevär.