tisdag 12 oktober 2010

Konsten att handla i Ullared

Förra fredagen efter rätt lite sömn och en studiedag i Masthugget, körde vi raka spåret ner till Ullared, Joachim, Gabriel och jag. Johannes var hemma med mormor och sov sedan över hos henne. Kvällen innan hade jag varit på Henriksberg med några arbetskamrater och därefter förberett en presentation inför studiedagen som jag missat att jag borde gjort. Det satt jag därmed och pillade med sådär klockan två på natten... Ja, i alla fall, vi hade en mycket trevlig shoppingtur och Gabriel var fantastisk! Han fick vara uppe och gå en del, men just nu vill han inte hålla handen utan får gummiben i protest. När man släpper springer han som en raket åt något håll och tycker det är jättekul. Sådääär jättekul i ett enormt varuhus fullt med folk tyckte vi. Men vi hade två kundvagnar den här gången och Gabriel fick härja fritt i den ena den sista timmen.

Det finns ju de som fortfarande tycker att Ullared är skit. De har inte fattat grejen. För oss är det snarare tvärt om, vi ångrar det mesta vi köpt hemma eftersom man ser hur billiga alla märkesgrejer är där. Det vi nämligen lärt oss under de ca 6 år vi åkt dit är att sikta på rätt saker. Man kan också hitta riktigt dåliga saker och det kan jag berätta någon annan gång. Men nu tänkte jag redovisa lite vad vi sparat på att åka 15 mil.... Jag har nämligen kollat priser på nätet på olika saker vi köpt och jämfört de billigaste nätpriserna med priserna i Ullared.

Vi började med att göra ett besök i märkesskoaffären Sko-boo. Här hittade vi Vikingkängor till Johannes och Pax-kängor till Gabriel. Joachim hittade också ett par snygga varmfodrade dojor i Goretex från Tretorn. Skor brukar vi alltid köpa här i stan, för vanligtvis åker vi senare på hösten till Ullared då alla dessa skor är slut där nere.

Så här mycket billigare var:

Vikingkängor - 250 kr
Paxkängor - 100 kr
Tretornboots - 300 kr

Jag har också jämfört lite andra grejer som vi handlade inne på Gekås, det här är alltså sådant av samma märke på nätet och jämför med det billigaste priset jag hittat (och då har jag bara räknat med frakten på en av grejerna):

Franck Provost professionellt schampo och balsam - 50 kr billigare för båda
3-pack Proove timer - 20 kr billigare
Lego adventskalender -  50 kr billigare än det billigaste, 100 kr billigare än de flesta ställen
Lego Star Wars Battlepack - 30 kr billigare
Brio draggiraff - minst 50 kr billigare
Underställ i Bambu - 150 kr billigare
Gametech Play & Charge kit Xbox360 - 50 kr billigare
CD-skivor t.ex. Fem på rymmarstråt - 40 kr billigare (med frakt)
Bamsetallrik flat - 25 kr billigare, djup - 30 kr billigare

Ja - du ser och så här kan man bara fortsätta! Man kan lugnt säga att bensinpengarna är futtiga i jämförelse! Undrar om jag övertygat någon skeptiker nu?