fredag 23 juli 2010

I går kväll

 I går kväll blev himlen och vattnet plötsligt magiskt röda.

Arancini


Häromdagen var det dags för ett helt nytt recept för vår del - Arancini. Vi började med att koka en risotto som egentligen skulle innehålla saffran och timjan, men vi saknade saffran. Risotton kokades i alla fall ganska länge för den skulle inte ha tuggmotstånd och den skulle hålla ihop bra när man så småningom gjorde bollar av den. Sen fick den stå i kylen några timmar.

Bollarna fylldes med en bit mozzarella (Arancini kan innehålla allt möjligt, men i det här receptet var det mozzarella som gällde).

Dubbelpanering med mjöl, ägg och slutligen ströbröd.

Så här såg de ut efter paneringen.

Såhär såg jag ut efter paneringen (nästan så man fick en tvångstanke att doppa ner fingrarna i den kokande oljan).

Fritera några minuter...

... voilà!

Det var gott! Roligt att göra något nytt också.
Dock är timjan inte vår absoluta favoritkrydda, så det får nog bli en annan risotto nästa gång.